Хакер з Нідерландів стверджує, що отримав доступ до профіля Трампа в Twitter. Білий дім все заперечує

Хакер з Нідерландів стверджує, що отримав доступ до профіля Трампа в Twitter. Білий дім все заперечує

11:57,
23 Жовтня 2020
1384

Хакер з Нідерландів стверджує, що отримав доступ до профіля Трампа в Twitter. Білий дім все заперечує

11:57,
23 Жовтня 2020
1384
Хакер з Нідерландів стверджує, що отримав доступ до профіля Трампа в Twitter. Білий дім все заперечує
Хакер з Нідерландів стверджує, що отримав доступ до профіля Трампа в Twitter. Білий дім все заперечує
Автори:
Отримати доступ до акаунта президента спеціалісту з кібербезпеки вдалося з п'ятої спроби.

Спеціаліст з кібербезпеки з Нідерландів, співзасновник некомерційної організації GDI Foundation Віктор Геверс стверджує, що 16 жовтня отримав доступ до Twitter президента США Дональда Трампа, вгадавши його пароль. Для цього йому знадобилося п’ять спроб, повідомляє TechCrunch.

Як розповів Геверс нідерландській пресі, він використав 5 різних паролів:

!IWillAmericaGreatAgain!

MakeAmericaGreatAgain

MakeAmericaGreatAgain!

Maga2020

Maga2020!

maga2020!

Останній з паролів виявився правильним і хакер отримав доступ до профілю Дональда Трампа. «maga2020!» - це скорочення від  передвиборчого гасла Трампа «Make America Great Again».

«Я очікував, що мене заблокують після чотирьох невдалих спроб. Або, принаймні, мене попросять надати додаткову інформацію», - розповів експерт. Однак обліковий запис президента США навіть не мав двофакторної авторизації.

Як розповідає Геверс, він не став нічого писати в Twitter американського президента, але зробив скріншоти, які доводять, що він зміг отримати доступ до акаунта.

Фото: Віктор Геверс

Як етичний хакер, Геверс написав листа президенту США, в якому запропонував Трампу придумати більш довгий пароль і включити двофакторну авторизацію.

Також Геверс звернувся в Агентство з кібербезпеки і безпеки інфраструктури США, ЦРУ, ФБР, Білий дім, передвиборчий штаб Трампа і адміністрацію Twitter.

Вже наступного дня хакер помітив, що в обліковому записі Трампа з’явилася двофакторна авторизація. 20 жовтня з Геверсом зв'язалася Секретна служба США, яка попросила переслати всю наявну інформацію. Після цього в Twitter президента США змінили пароль.

Тим часом у Twitter повідомили, що не знайшли ніяких доказів, що підтверджують, що Віктор Геверс дійсно отримав доступ до акаунта американського президента.

«Ми запроваджуємо додаткові заходи захисту облікових записів кандидатів в президенти та урядових інституцій», - заявив прессекретар Twitter Ян Планкетт. 

У Білому домі також відкидають заяву Геверса, заявивши, що це - «абсолютна неправда».

Велике здивування у Геверса та інших експертів з кібербезпеки викликало те, що обліковий запис Трампа не став жертвою кібератаки на Twitter, жертвами якої стали в тому числі Барак Обама і Джо Байден.

«Неймовірно, що людина, твіти якої викликають бурю на фондових біржах, має такий простий пароль в Twitter. Ще за кілька днів до атаки він заявляв, що його ніхто більше не зламає», - стверджує професор університету Суррея Алан Вудворд.

Це вже не вперше, коли Віктор Геверс отримав доступ до Твіттеру Дональда Трампа. У 2016 році він і ще двоє хакерів змогли потрапити в його акаунт, використавши пароль Трампа, який потрапив у відкритий доступ після злому Linkedin у 2012 році. Це був пароль «yourefired» («Тебе звільнено»), що відсилає до фрази Трампа з реаліті-шоу The Apprentice («Учень»), яке той вів протягом 11 років.

Нагадаємо, 15 липня хакери зламали Twitter-акаунти багатьох відомих людей та компаній. Серед жертв – мільярдери Ілон Маск, Білл Гейтс та Джефф Безос, політики Барак Обама, Майкл Блумберг, Джо Байден, співак Каньє Уест, а також компанії Apple, Cash App.

Майже одночасно на їхніх акаунтах почали з’являтись повідомлення, де фоловерів закликали пересилати біткоїни на адресу одного і того ж електронного гаманця, 

Через дії шахраїв акції Twitter обвалились на 4%, а згідно з даними відкритих платформ перевірки біткоїн-гаманців, користувачі встигли перевести хакерам майже 120 тисяч доларів. Акаунти знаменитостей досі заблоковані. До розслідування зламу Twitter підключилося ФБР.

Фото: Twitter

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду