ms.detector.media
MediaSapiens
Ctvnews.ca
06.01.2020 17:33
«Третя світова?»: користувачі Twitter непокояться через загострення відносин США та Ірану
«Третя світова?»: користувачі Twitter непокояться через загострення відносин США та Ірану
У Twitter активно висловлюють занепокоєння поведінкою Ірану упродовж останніх кількох днів. Деякі користувачі навіть сумно іронізують з приводу «Третьої світової», реагуючи на ситуацію твітами з хештегом #WWIII.

Обіцянки Ірану «суворої помсти» за авіаційну атаку США, в якій загинув впливовий іранський генерал, змусили користувачів Twitter збентежитись. При цьому багато користувачів припускають, що «Третя світова війна неминуча». Це помітили, зокрема, у американському виданні CTVNEWS.

Там зауважили: вбивство впливового генерала за вказівкою президента США призвело до загострення і без того напружених відносин між США та Іраном, що спричинило появу на платформі мікроблогів численних твітів хештегами #WWIII.

«1 січня. Нове десятиліття проходить досить «добре», все враховано. 2 січня: Австралія, здається, загорілася. 3 січня: Третя світова війна оголошена», — йдеться у твіті, яким поділилися понад 27 000 разів.

3 січня 2020 року під час повітряного обстрілу Сполученими Штатами автомобіля у аеропорту Багдада за наказом Дональда Трампа було вбито командувача іранських сил «Кудс» Кассема Сулеймані та командувача іракських шиїтів Абу Махді аль-Мухандіса.

У своїй заяві Пентагон зазначає, що генерал Сулеймані «активно розробляв плани нападу на американських дипломатів та членів служб в Іраку та в усьому регіоні». У США висловили побоювання, що будь-яка помста з боку Ірану може розпалити конфлікт у регіоні.

У той же час, американські користувачі Twitter почали жартувати про те, що робитимуть, якщо у країні оголосять мобілізацію та якщо раптом станеться війна.

Деякі користувачі навіть згадували ерцгерцога Франца Фердинанда, вбивство якого пов'язане з ланцюгом подій, що призвели свого часу до Першої світової війни.

Навіть музиканти шотландського рок-гурту «Franz Ferdinand» відреагували на цю ситуацію із сумною іронією. Вони твітнули: «Для протоколу: ми вважаємо, що #WWIII (Третя світова MS.) погана ідея»:

Трамп підтвердив, що наказав вбити генерала, оскільки він «збирався вбити багатьох американців», твітнувши фото американського прапора незабаром після того, як звістка про загибель генерала з’явилася у ЗМІ.

Але самого Трампа розкритикували у соцмережах за його старі твіти з суперечливими повідомленнями, включаючи твіт 2011 року, в якому Трамп стверджує, що колишній президент Барак Обама «почне війну з Іраном», щоб переобратися на посаді:

Нагадаємо, нещодавно Дональд Трамп опублікував фейкове фото нагородження собаки, який допоміг знищити лідера ІДІЛ.

Крім того, Трамп встановив особистий рекорд із кількості твітів на день.

ms.detector.media