Facebook закрила мережу фейкових протрампівських акаунтів

Facebook закрила мережу фейкових протрампівських акаунтів

11:17,
23 Грудня 2019
2442

Facebook закрила мережу фейкових протрампівських акаунтів

11:17,
23 Грудня 2019
2442
Facebook закрила мережу фейкових протрампівських акаунтів
Facebook закрила мережу фейкових протрампівських акаунтів
Автори:
У глобальній компанії заявили, що ліквідували велику мережу фейкових акаунтів, з яких поширювали пропаганду на користь президента США Дональда Трампа.

Днями у Facebook та Twitter закрили масштабну мережу фейкових акаунтів, які агітували за президента США. Про це йдеться у новині на офіційному блозі Facebook.

Фейкові профілі «маскувалися» під американців: так, штучний інтелект генерував обличчя для фото в соцмережах? повідомляє The Verge.

Facebook повʼязала акаунти з американською медіакомпанією The BL, яка повʼязана з Epoch Media Group. У серпні цього року вперше з'явилась інформація про те, що Epoch Media Group поширювала пропаганду на підтримку Трампа через соцмережі.

У Facebook повідомили, що облікові записи публікували «з дуже високою частотою» агітацію на підтримку американського президента та були повʼязані з сайтами, що належать BL і The Epoch Times. Обліковими записами та сторінками керували люди у США та Вʼєтнамі.

Загалом Facebook видалив 610 облікових записів, 89 сторінок Facebook, 156 груп і 72 облікових записи Instagram, повʼязаних з організацією. Близько 55 мільйонів акаунтів підписались на одну з видалених сторінок у Facebook, а 92 тисячі підписалися принаймні на один із цих облікових записів Instagram. За даними глобальної компанії, організація витратила на рекламу сторінок у соцмережах близько 9,5 мільйонів доларів.

Нагадаємо, нещодавно Трамп опублікував фейкове фото нагородження собаки, який допоміг знищити лідера ІДІЛ.

Крім того, Трамп встановив особистий рекорд із кількості твітів на день.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Facebook Blog
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду