Грета Тунберг змінила опис у Twitter після критики Путіна

Грета Тунберг змінила опис у Twitter після критики Путіна

17:27,
4 Жовтня 2019
8413

Грета Тунберг змінила опис у Twitter після критики Путіна

17:27,
4 Жовтня 2019
8413
Грета Тунберг змінила опис у Twitter після критики Путіна
Грета Тунберг змінила опис у Twitter після критики Путіна
Автори:
Активістка вже не вперше подібним чином реагує на зауваження політичних лідерів на її адресу.

Відома 16-річна шведська екологічна активістка Грета Тунберг оригінально відреагувала на критику, яку висловив на її адресу президент Росії Володимир Путін.

Коментуючи виступ активісти на Кліматичному саміті в ООН, Путін заявив, що «не поділяє загальних захоплень» з цього приводу:

«Ніхто Греті не пояснив, що сучасний світ складний і різноманітний», — сказав він. — «Впевнений, що Грета добра дівчинка і щира дуже, але дорослі повинні зробити все, щоб не заводити підлітків і дітей в якісь крайні ситуації, використовувати їх».

Після цього у профілі свого Twitter-аккаунта, де користувачі зазвичай вказують загальну інформацію про себе, Грета Тунберг написала:

«Добрий, але погано поінформований підліток» (kind but poorly informed teenager), повідомляє «Радіо Свобода».

Це прямий натяк на слова Путіна, сказані ним раніше.

Варто додати, що Грета Тунберг не вперше подібним чином реагує на зауваження політичних лідерів на її адресу. Наприклад, коли президент США Дональд Трамп зіронізував над її промовою в ООН і назвав активістку «щасливою дівчинкою з прекрасним майбутнім», Тунберг вставила цю цитату у свій профіль.

Виступаючи в ООН, Тунберг піддала різкій критиці політиків за недостатні зусилля у боротьбі зі змінами клімату. Її емоційна промова викликала бурхливі обговорення, в тому числі і в Росії. Більшість пов'язаних з Кремлем ЗМІ засудили Тунберг або ж вважають її жертвою маніпуляції деяких впливових сил.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Парижі звільнили президента мистецької асоціації, який у Facebook побажав смерті Ґреті Тунберґ.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду