Студент подав до суду на президента Уганди за бан у Твіттері

Студент подав до суду на президента Уганди за бан у Твіттері

14:36,
30 Серпня 2019
2380

Студент подав до суду на президента Уганди за бан у Твіттері

14:36,
30 Серпня 2019
2380
Студент подав до суду на президента Уганди за бан у Твіттері
Студент подав до суду на президента Уганди за бан у Твіттері
Автори:
У позові він стверджує, що блокування у соцмережі «порушує його конституційні права на свободу слова і самовираження».

Студент з Уганди подав до суду на президента країни, після того як той заблокував його у Твіттері. Про це повідомляє The Observer.

Судент Гарварду Хілларі Інносент Тейлор Сегайя був заблокований у Твіттері президентом Уганди Йовері Мусевені, офіційним представником уряду Офуоно Опондо і одним з керівників місцевої поліції Асаном Касингіє.

Проти всіх трьох посадовців студент подав позов, у якому вимагає визнати блокування незаконними.

Раніше Сегайя публічно назвав Йовері Мусевені диктатором і заявляв, що із задоволенням замінив би його на президента. Про це він говорив під час виступу у Гарвардському університеті з лекцією про панафриканізм.

У позові студент стверджує, що блокування у соцмережі «порушує його конституційні права на свободу слова і самовираження».

Видання також пише, що, угандійська активістка Стелла Ньянзи недавно була визнана винною в переслідуванні президента Уганди. У суді їй пред'явили два звинувачення: у кіберпереслідуванні президента та в образливому спілкуванні з ним.

Вирок був пов'язаний з публікацією, яку вона опублікувала у Фейсбуці у вересні 2018 року. У ній вона кілька разів згадувала покійну матір президента і сказала, що хотіла б, аби та «померла при народженні».

Суддя охарактеризував цей пост як закид проти моралі, оскільки він був «огидним і непристойним». Активістка відмовилася подавати заявку на звільнення під заставу і провела вісім місяців у в'язниці. Раніше вона її вже арештовували і відправляли ​​до в'язниці за ще одну публікацію у Фейсбуці, де назвала президента «парою сідниць».

Тим часом сам президент Уганди Йовері Мусевені недавно оголосив, що знову піде на вибори. Якщо за нього проголосують, то він займе цю посаду вже вшосте.

Раніше повідомлялося, чому у Фейсбуці заблокували паблік Mova назавжди.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
The Observer
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду