Твіттер приховуватиме образливі пости політиків

Твіттер приховуватиме образливі пости політиків

14:57,
1 Липня 2019
1710

Твіттер приховуватиме образливі пости політиків

14:57,
1 Липня 2019
1710
Твіттер приховуватиме образливі пости політиків
Твіттер приховуватиме образливі пости політиків
Автори:
Компанія повідомила, що оновила свої правила щодо мови ворожнечі. Тепер твіти від популярних політиків, які містять мову ворожнечі, будуть прибиратися зі стрічки новин та приховуватись за спеціальним оголошенням.

27 червня Твіттер пише, що оновлює свої правила щодо образливих постів. Їх можуть залишати на платформі, проте значно зменшуватимуть охоплення аудиторії.

Крім того, компанія вводить практику спеціальних перевірок дописів. Якщо спеціалісти виявлять, що твіт має суспільний інтерес, його не видалятимуть, але приховають за таким оголошенням: «Правила Твіттера щодо образливої поведінки стосуються цього твіту. Проте Твіттер вирішив, що він може містити публічний інтерес, тому залишив його на платформі». Для того, щоб проглянути пост, користувачам треба буде натиснути на кнопку «Дивитися».

Такі обмеження стосуватимуться лише тих твітів, автори яких мають більше 100 тис. підписників, представляють владу та мають верифікований акаунт.

Для того, щоб твіт усе ж залишили на платформі, зважатимуть на те, чи став він джерелом для заяв інших політиків, чи є ще джерела цієї інформації та чи створює він унікальний контекст для розгортання дискусії.

«У тих випадках, коли твіт порушує наші правила, а перевірка не виявляє, що він має суспільний інтерес та потребує розміщення на платформі, ми вимагатимемо, щоб власник облікового запису видалив допис», — пише компанія.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп звинуватив Твіттер в упередженорсті, бо кількість його підписників на цій платформі перестала швидко рости.

На початку червня соціальна мережа Твіттер також видалила майже 5 тисяч акаунтів з Ірану, Росії і Венесуели. Всі ці акаунти масово висвітлювали новини в чиїхось інтересах.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
boingboing
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду