Майже третина українських підлітків були жертвами кібербулінгу — ЮНІСЕФ

Майже третина українських підлітків були жертвами кібербулінгу — ЮНІСЕФ

18:07,
4 Вересня 2019
4425

Майже третина українських підлітків були жертвами кібербулінгу — ЮНІСЕФ

18:07,
4 Вересня 2019
4425
Майже третина українських підлітків були жертвами кібербулінгу — ЮНІСЕФ
Майже третина українських підлітків були жертвами кібербулінгу — ЮНІСЕФ
Автори:
Приблизно кожен третій підліток в Україні ставав жертвою булінгу (цькування) в інтернеті.

Такими є результати опитування, проведеного у 30 країнах світу, яке 4 вересня представив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Спеціальна представниця Генерального секретаря ООН з питань насильства щодо дітей.

«В Україні 29% опитаних підлітків були жертвами онлайн-булінгу, а 16% були змушені пропускати через це шкільні заняття», — йдеться у звіті.

Майже три чверті респондентів, які анонімно відповіли на запитання молодіжного опитування U-Report, також зазначили, що найчастіше онлайн-булінг трапляється в соціальних мережах, зокрема у Фейсбуці, Інстаграмі, Снапчаті і Твіттері.

На питання, хто, на їхню думку, має відповідати за подолання булінгу, більше половини українських підлітків зазначили, що проблему може вирішити сама молодь. У той же час, кожен п’ятий український підліток вважає, що державні органи теж мають відповідальними за подолання кібербулінгу. 14 % молодих людей вбачають необхідність залучення школи і ще 12 % — інтернет-провайдерів.

Близько 32 % опитаних з інших країн вважають, що за подолання кібербулінгу має відповідати держава, 31 % – що самі молоді люди, 29 % відповідальними назвали інтернет-провайдерів.

ЮНІСЕФ досліджував ситуацію серед молоді віком від 13 до 24 років в 30 країнах. Скрізь результати були приблизно однаковими, не залежно від рівня розвитку країни. Близько третини опитаних ставали жертвами булінгу в інтернеті.

Як повідомляв «Детектор медіа», у липні цього року в Інстаграмі з’явився захист дітей від булінгу.

У грудні минулого року в Україні прийняли спеціальний Закон для протидії цькуванню. Він передбачає для неповнолітніх штраф від 850 до 1700 грн або громадські роботи. На практиці його вперше застосували у лютому цього року, оштрафувавши ученицю Бориспільської школи №7 на 850 грн. Дівчина опублікувала в Інстаграмі непристойне фото, яке могло нанести «шкоду психічному здоров’ю потерпілої».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Radioactiva
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду