Фейсбук перевірятиме політичну рекламу в Україні

Фейсбук перевірятиме політичну рекламу в Україні

11:13,
26 Червня 2019
2428

Фейсбук перевірятиме політичну рекламу в Україні

11:13,
26 Червня 2019
2428
Фейсбук перевірятиме політичну рекламу в Україні
Фейсбук перевірятиме політичну рекламу в Україні
Автори:
Компанія Фейсбук додала Україну та Канаду до списку країн і територій, де політична реклама ретельно перевірятиметься.

Як повідомляє прес-служба Фейсбук, з 25 червня всі оголошення, які будуть публікуватися користувачами з України, будуть "систематично піддаватися перевірці" — як автоматично, так і вручну.

Вимоги щодо публікації політичної реклами включають, зокрема, вказівку на повне ім'я особи або назву організації, яка її оплатила. Ця інформація з'являтиметься безпосередньо у самій рекламі. Більш детальні дані про оголошення, зокрема статистика переглядів, зберігатимуться протягом семи років у спеціальному архіві Ad Library.

Соціальна мережа також планує впровадити інструменти прозорості в Сінгапурі та Аргентині в найближчі кілька місяців.

Всього в реєстр вже включено більше 50 країн, а також незабаром додадуть ще 4 країни, де найближчим часом пройдуть вибори.

Як повідомляв “Детектор медіа”, 18 березня Фейсбук відкрив інформацію про вартість публікацій із політичною рекламою й антирекламою. Користувачам стали також доступні дані про замовників реклами та її таргетування.

Додамо також, що, за даними руху “Чесно”, напередодні президентських виборів на політичну антирекламу проти 4 кандидатів витратили щонайменше 7 млн грн.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
t-online.de
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду