Twitter опублікувала базу з майже 4 тисяч акаунтів російських «тролів»

Twitter опублікувала базу з майже 4 тисяч акаунтів російських «тролів»

11:09,
18 Жовтня 2018
2713

Twitter опублікувала базу з майже 4 тисяч акаунтів російських «тролів»

11:09,
18 Жовтня 2018
2713
Twitter опублікувала базу з майже 4 тисяч акаунтів російських «тролів»
Twitter опублікувала базу з майже 4 тисяч акаунтів російських «тролів»
Автори:
Соцмережа Twitter оприлюднила базу з чотирьох тисяч акаунтів, які могли бути причетними до інформаційних операцій з 2016 року й повний архів їхнього контенту.

Компанія повідомила в своєму блозі, що публікує базу даних, виконуючи обіцянку Конгресу США та громадськості для розслідування цієї діяльності та подальшого дослідження контенту «тролів» науковцями.

У Twitter повідомили, що 3841 аккаунт можуть мати відношення до російського «Агентства інтернет-досліджень», більш відомого як «фабрика тролів». Ще 770 профілів, ймовірно, базуються в Ірані».

Ці акаунти сумарно поширили понад 10 мільйонів повідомлень та понад 2 мільйонів зображень, гіфок і тралсляцій у Periscope. Перші випадки активності цих акаунтів мали місце ще 2009 року.

Допис з одного з дезінформаційних акаунтів у Twitter. Допис перекладається так: «Вам не потрібні ці екзитполи..Дональд Трамп переміг! Ви можете прочитати це на обличчі Білла Клінтона..».

«Зрозуміло, що інформаційні операції та узгоджена неавтентична діяльність не припиняться. Подібні тактики існують набагато довше, ніж Twitter, вони будуть адаптуватися та змінюватися відповідно до геополітики та появи нових технологій...Ми будемо продовжувати активно боротися зі спробами підірвати цілісність Twitter, співпрацюючи з громадянським суспільством, урядами, колегами за нашою галуззю та дослідниками, щоб покращити колективне розуміння скоординованих спроб втрутитися в публічну дискусію. Ми постійно прагнемо покращити нашу власну здатність виявляти, розуміти та нейтралізувати ці кампанії настільки швидшо та ретельно наскільки це можливо технічно», – повідомили в компанії.

Пост з одного з дезінформаційних акаунтів у Twitter. Напис на футболці перекладається так: «Обама називає мене причепливим, Гілларі – жалюгідним, терористи – невірним, а Трамп – американцем». Допис під фото перекладається: «Чудова футболка!».

Пост з одного з фейкових акаунтів у Twitter. Він перекладається так: «Поліцейські вбили 68 людей за 22 дні з часу, коли #Kaepernick почали протестувати. 68 за 22 дні...не маю слів». 

Допис з одного з дезінформаційних профілів у Twitter. Пост перекладається так: «Ретвітни, якщо вважаєш, що Дональд Трамп повинен додати Джорджа Сороса до списку найбільш розшукуваних ФБР людей».

Раніше соцмережа вже публікувала переліки підозрілих аканутів і зразки їхніх дописів, а також запровадила інформування користувачів, чи взаємодіяли вони з «тролями». У серпні Twitter розповіла про дезінформаційну кампанію з Ірану. Того місяці компанія заблокувала 770 профілів, яких модератори мережі вважають причетними до «скоординованої маніпуляції».

5 вересня генеральний директор компанії Twitter Джек Дорсі виступив на слуханнях комітету з розвідки сенату США.Там пан Дорсі зокрема зазначив, що компанія розмірковує про те, щоб маркувати акаунти ботів, але зауважив, що їх часом складно відрізнити від профілів звичайних людей. Очільник Twitter визнав, що розповсюдження дезінформації закордонними урядами через сервіс «цілком імовірне».

А британське видання The Guardian підрахувало, що медіа країни цитували твіти російських «тролів» понад 100 разів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Один із дописів, створених фейковим акаунтом
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду