Facebook представила портал для підлітків з підказками щодо соцмережі

Facebook представила портал для підлітків з підказками щодо соцмережі

15:30,
15 Травня 2018
2360

Facebook представила портал для підлітків з підказками щодо соцмережі

15:30,
15 Травня 2018
2360
Facebook представила портал для підлітків з підказками щодо соцмережі
Facebook представила портал для підлітків з підказками щодо соцмережі
Автори:
Компанія Facebook створила спеціальний «портал для молоді» з порадами та підказками як безпечно користуватися соцмережею.

Сайт доступний 60 мовами, й українською мовою теж. В ньому є декілька підрозділів: «Основи Facebook», «Думки однолітків» та «Центр безпеки». В першому з них розповідається про базові поняття в соцмережі - що таке профіль, сторінка, групи, події. У вкладках про захисть та конфіденційність пояснюється про те, як встановити надійний пароль, сповіщення про нерозпізнаний вхід та яку інформацію інші користувачі можуть дізнатися із профілю.

 

Розділ «Думки однолітків» поділений на дві частини - принципи та блог. В ньому компанія планує викладати думки молодих людей «стосовно проблем, які їх турбують». Так, у вкладці «Принципи» Facebook опублікувала колонку від Ліз Перл, яка позиціонує себе як консультантку із питань молоді й нових тенденцій. Авторка радить думати принаймні 5 секунд, перш ніж публікувати щось в соцмережі, не пускати усіх незнайомців у свій приватний простір, регулярно перевіряти налаштування конфіденційності та заходи щодо безпеки свого акаунту тощо.

У «Центрі безпеки» також зібрана інформація про політику компанії Facebook, інструменти для керування своїм акаунтом, ресурси та посібники на тему безпеки в мережі. На цій вкладці можна перейти й до «Порталу для батьків», про який MediaSapiens раніше писав.

Нагадаємо, під час щорічної конференції для розробників F8 Марк Цукерберг анонсував  нову функцію Facebook, яка дозволить видаляти історію в соцмережі.

Окрім того, Facebook оголосила про запуск спрощеного керування даними для користувачів. В соцмережі з’явиться меню, в якому користувачі зможуть переглянути, які дані вони надають Facebook та змінити їх налаштування. У Facebook наголошують на тому, що це меню буде максимально зрозумілим та зручним, оскільки люди часто скаржаться на надто складні та незрозумілі системи налаштунків.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду