YouTube заборонив монетизацію відео деяких блогерів

YouTube заборонив монетизацію відео деяких блогерів

10:52,
2 Вересня 2016
2551

YouTube заборонив монетизацію відео деяких блогерів

10:52,
2 Вересня 2016
2551
YouTube заборонив монетизацію відео деяких блогерів
YouTube заборонив монетизацію відео деяких блогерів
Автори:
Відеоблогер Філіп Де Франко (Philip DeFranco) написав у Twitter про заборону монетизації для його відео.

Як пояснює блогер, це відбулося через його «недружнє ставлення до рекламодавців». Пізніше монетизація була прибрана ще з 11 його відео, і про таку ж проблему почали повідомляти і інші користувачі.

Як пояснює Business Insider, йдеться про монетизацію, яку автори контенту отримували за трансляцію реклами перед початком перегляду відео на YouTube. За оцінками видання, частка заробітку від трансляції реклами в акаунтах блогерів може бути досить суттєвою.

Починаючи з ранку четверга, багато блогерів отримали на пошту листи зі сповіщенням, що їх відео порушують «рекомендації щодо змісту» для рекламодавців, тому вважаються невідповідними для монетизації. Так, під заборону монетизації потрапляє контент сексуального характеру, який в тому числі містить часткове оголення та жарти щодо сексу; відео зі сценами насилля, ненормативною лексикою; відео, які висвітлюють спірні або чутливі предмети і події, в тому числі питання, пов'язаніз війною, політичними конфліктами, стихійними лихами і трагедіями, навіть якщо графічні зображення у ролику не показуються. 

Ці правила існують вже давно, але останнім часом все більше і більше відео були відзначені YouTube як такі, що не відповідають цим принципам.

В четвер увечері блогери запустили хештег #YouTubeIsOverParty, аби звернути увагу на протиріччя між творцями контенту та компанією. Спікер компанії у свою чергу заявив, що політика монетизації компанії не змінилася, однак сам процес виявлення відеороликів, які «недружні» для рекламодавців, був поліпшений.

Нагадаємо, нещодавно YouTube оголосив про запуск нового функціоналу під назвою Backstage, який зробить відеоплатформу більше подібною до соцмережі. Користувачі зможуть обговорювати відеоролики безпосередньо на YouTube, не переходячи в інші сервіси чи мережі, що імовірно збільшить час, який користувачі приділяють YouTube.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
YouTube
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду