Дві українські соціальні мережі посварилися

Дві українські соціальні мережі посварилися

00:00,
19 Вересня 2014
5236

Дві українські соціальні мережі посварилися

00:00,
19 Вересня 2014
5236
Дві українські соціальні мережі посварилися
Дві українські соціальні мережі посварилися
Українські патріотичні соціальні мережі WEUA.info та WE.UA перебувають у стані конфлікту. Донедавна два проекти намагалися домовитися між собою.

За словами засновника WEUA.info Богдана Оліярчука конкурента, який називає себе «першою українською патріотичною соцмережею», створили росіяни.

Видання ain.ua нагадує, що WEUA.info Оліярчука була створена з метою бойкоту російських «ВКонтакте» та «Одноклассники». Ресурсу зареєстрували у доменній зоні info (а не .ua чи .com), тому що weua.com на той момент вже був зайнятий. З’ясувалося, що це зробили росіяни, випередивши українця у подачі заявки лише на годину. Богдян Оліярчук стверджує, що ті самі люди пізніше зайняли домен we.ua.

Про російське коріння WE.UA свідчать, зокрема, проблеми її працівників із українською мовою. Хоч сайт ведеться лише українською, інколи трапляється літера «Ы» та російські мовні звороти, зауважує ain.ua.

Натомість представники WE.UA стверджують, що організатори проекту є українцями, які живуть за кордоном, не зазначаючи, де саме. Своїх імен засновники не називають і кажуть, що команда Богдана Оліярчука проігнорувала їхні пропозиції.

Окрім доменних зон .ua та .com, представники WE.UA зайняли імена WEUA у соціальних мережах Facebook, Twitter та на сервісі YouTube. Тим не менш із дня реєстрації 9 травня 2014 року на цих сторінках немає ніякої активності.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
weua.info, скріншот
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ivan
17:51 / 29.09.2023
Зараз на we.ua вже "веб платформа" (бачив новину на Ain), а weua.info перетворювався на InRespublic, потім його віддавали "в хороші руки", але так і не віддали. Важко сказати, що ті мережі десь сварились. Скоріше, жили в один час і розійшлись собі.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду