ms.detector.media
19.09.2014 00:00
Дві українські соціальні мережі посварилися
Дві українські соціальні мережі посварилися
Українські патріотичні соціальні мережі WEUA.info та WE.UA перебувають у стані конфлікту. Донедавна два проекти намагалися домовитися між собою.

За словами засновника WEUA.info Богдана Оліярчука конкурента, який називає себе «першою українською патріотичною соцмережею», створили росіяни.

Видання ain.ua нагадує, що WEUA.info Оліярчука була створена з метою бойкоту російських «ВКонтакте» та «Одноклассники». Ресурсу зареєстрували у доменній зоні info (а не .ua чи .com), тому що weua.com на той момент вже був зайнятий. З’ясувалося, що це зробили росіяни, випередивши українця у подачі заявки лише на годину. Богдян Оліярчук стверджує, що ті самі люди пізніше зайняли домен we.ua.

Про російське коріння WE.UA свідчать, зокрема, проблеми її працівників із українською мовою. Хоч сайт ведеться лише українською, інколи трапляється літера «Ы» та російські мовні звороти, зауважує ain.ua.

Натомість представники WE.UA стверджують, що організатори проекту є українцями, які живуть за кордоном, не зазначаючи, де саме. Своїх імен засновники не називають і кажуть, що команда Богдана Оліярчука проігнорувала їхні пропозиції.

Окрім доменних зон .ua та .com, представники WE.UA зайняли імена WEUA у соціальних мережах Facebook, Twitter та на сервісі YouTube. Тим не менш із дня реєстрації 9 травня 2014 року на цих сторінках немає ніякої активності.

ms.detector.media