Біля Кабміну відбулося вручення антипремії «Marlboro Man»

00:00,
31 Травня 2012
425

Біля Кабміну відбулося вручення антипремії «Marlboro Man»

00:00,
31 Травня 2012
425
Біля Кабміну відбулося вручення антипремії «Marlboro Man»
Сьогодні, 31 травня, в Всесвітній День без тютюну, відбулася акція з відзначення Міністерства економічного розвитку та торгівлі міжнародної антипремією «Marlboro Man».  

Акція проходила о 10:30 ранку за адресою: вул. Грушевського, 12/2 (біля Кабінету Міністрів).  

 
Організація The Network for Accountability of Tobacco Transnationals – NATT («За відповідальність та підзвітність транснаціональних тютюнових кампаній») вручає антипремію «Marlboro Man»  урядам, які захищають інтереси сигаретних компаній і ставлять їх вище за здоров’я людей.
 
 
Цього року премію «Marlboro Man» дісталася Міністерству економічного розвитку та торгівлі України. Нагадаємо, чиновники відомства, а саме урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П’ятницький, відправив від імені України запит до Світової організації торгівлі щодо консультацій стосовно запровадження простої упаковки сигарет австралійським законодавством. Введення таких упаковок було спрямовано на зменшення поширеності куріння. В такий бюрократичний спосіб Україна фактично заблокувала це анитютюнове рішення австралійського уряду. Запит України підтримали лише Зімбабве і Гондурас.
 
 
31 травня відзначається Всесвітній День без тютюну, цьогорічною темою якого ВООЗ визначила протидію втручанню тютюнової промисловості у сферу охорони здоров’я. 
 
 
Представники Коаліції громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну»,  «Бюро «Свідомо»», ГО «Життя», ГО «Центр протидії корупції» та інші громадські активісти провели під стінами Кабінету Міністрів України церемонію нагородження та урочисто вручать  представнику Міністерства  капелюх ковбоя на згадку про антипремію «Marlboro Man».  
 
 
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
profspilka.kiev.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду