Для американських підлітків розробили антитютюнову комп’ютерну гру

00:00,
28 Грудня 2012
750

Для американських підлітків розробили антитютюнову комп’ютерну гру

00:00,
28 Грудня 2012
750
Для американських підлітків розробили антитютюнову комп’ютерну гру
Гравцям потрібно перемогти тютюнові компанії та створених ними монстрів, які захоплюють Америку.

Завдання гри – у ненав’язливий спосіб пояснити підліткам, за допомогою яких маркетингових прийомів тютюнові компанії спокушають молодь до куріння і навчити не вестися на подібні хитрощі.

«Гра розроблена так, аби спочатку захопити сюжетом і динамікою, затягнути в ігровий процес. І лиш згодом починають випливати основні повідомлення гри. Вони органічно вписуються в контекст сюжету, тому не сприймаються дітьми як нав’язування або повчання», – розповідає Патрісія Маклафлін (Patricia McLaughlin), помічник віце-президента з питань комунікації.

Називається гра «Ароматні монстри», а самі монстри носять імена на кшталт Полунична тварюка або Медова смердючка. Такі назви не випадкові, адже однією з головних принад, які тютюнові компанії використовують для залучення молоді до куріння – є сигарети з фруктовими, шоколадними та іншими ароматизаторами. Мета ж антитютюнової кампанії, складовою якої є згадана гра, попередження поширення куріння ароматизованих сигарет. 

У США їх продаж забоонили ще 2009 року. Проте, ця заборона не поширюється на інші тютюнові вироби з ароматизаторами, приміром, сигарели та міні-сигари. Їх наразі активно просувають на ринку, зокрема, через інтернет-ресурси, які користуються попитом серед молоді. 

Випуск «Ароматних монстрів» супроводжувався активною промо-кампанією. Зокрема, гру презентували на багатьох фестивалях комп’ютерних ігор та з’їздах геймерів у різних штатах.  Створили лімітовану серію вінілових іграшок-монстрів, яку запустили у продаж. Підготували посібник, що пояснює, за допомогою якої зброї подолати монстрів різних рівнів, і містить взаємопов’язані з цим факти про шкідливість куріння та міфи, що поширюють тютюнові компанії. 

Також розробили низку вірусних промо-роликів. Аби зрозуміти, що означає вірусність, радимо ввести адресу сайту, на який заходить герой ось цього відео (на екрані її видно буквально протягом кількох секунд) і побачити, що станеться :). 

Гра доступна для Android та IOS-пристроїв. Її вже завантажили понад 200 тисяч разів. 

Джерело:  thetruth.compolygon.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
thetestmarketevolution.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду