Англійським школярам читають казки про шкоду від куріння

00:00,
10 Січня 2013
408

Англійським школярам читають казки про шкоду від куріння

00:00,
10 Січня 2013
408
Англійським школярам читають казки про шкоду від куріння
Британська фундація раку легенів ім. Роя Кастла (Roy Castle Lung Cancer Foundation) видала дитячу книжку Jenny & Bear. У ній йдеться про плюшевого ведмедика, кращого друга маленької дівчинки Дженні, який захворів через те, що її батьки курили вдома.

«Хоч книга і дитяча, але основна її аудиторія – це батьки і вчителі, які й читатимуть цю історію своїй малечі. Сподіваємося, що написане, мотивує їх відмовитися від куріння вдома та у присутності дітей», – зазначила Ейлін Стрітс (Eileen Streets), керівник програми по боротьбі з тютюнопалінням фундації Кастла.

Книжку, яка є частиною освітнього проекту дітей щодо шкоди куріння, вже почали презентувати у початкових школах північно-західної Англії, а невдовзі планують охопити й навчальні заклади решти країни.

Обкладинка книжки Jenny & Bear, зображення - roycastle.org

Сама презентація проходить у форматі звичайного заняття, присвяченого, проте, впливу на здоров’я пасивного куріння. Під час нього актор, переодягнений у великого плюшевого ведмедика, читає малечі казку Jenny & Bear, а потім всі разом її обговорюють.

«Дітям історія сподобалася, слухали її з задоволенням і в ненав’язливий спосіб засвоїли важливу для збереження свого здоров’я інформацію», – поділилася враженнями від заняття Джейн Свіні (Jane Sweeney)  заступник завуча школи  Willow Tree, в якій пройшла одна з останніх презентацій.

Учні школи Willow Tree після заняття, фото - sthelensstar.co.uk

Кожен може отримати одну книжку безкоштовно, звернувшись до координатора проекту або ж придбати комплект з десяти книг за символічні £1,5. 

Джерело: sthelensstar.co.uk

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
uznayvse.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду