BBC витратила £100 млн на провальний проект

00:00,
30 Травня 2013
566

BBC витратила £100 млн на провальний проект

00:00,
30 Травня 2013
566
BBC витратила £100 млн на провальний проект
Корпорація BBC припинила реалізацію проекту Digital Media Initiative, на який було витрачено майже £100 млн, оскільки він не виправдав себе. Це сталося восени 2012, але інформацію опублікували тільки зараз.

Digital Media Initiative (DMI) – це продакшн-система, що являє собою єдиний цифровий архів матеріалів BBC і дозволяє виконувати всі операції зі створення й обробки програм з одного робочого місця. Технологію було замовлено компанії Siemens у 2008 році, контракт коштував £98,4 млн. Поштовхом був переїзд виробництва програм Breakfast і Blue Peter до нових офісів. Систему почали впроваджувати у 2010, але скоро зрозуміли, що ніякої користі від неї нема. У зв’язку з цим керівник відділу технологій Джон Лінвуд (John Linwood) був відсторонений від роботи.

Генеральний директор BBC Тоні Холл (Tony Hall) заявив: «Я дуже занепокоєний тим, як це могло статися, адже ми даремно витратили величезну суму грошей, отриманих від наших передплатників».

Лорд Холл пообіцяв, що BBC Trust проведе розслідування і пояснить, що саме пішло не так.
 

«Амбітні проекти – це завжди ризик. Це не означає, що не варто пробувати. Але з цього випадку ми маємо винести важливий урок», – додав він.

Представник BBC Trust Ентоні Фрай (Anthony Fry) заявив, що вже на початкових стадіях стало зрозуміло, що DMI – невиправдано дорогий проект.

«Зараз ми маємо намір діяти в такому напрямку, щоб гарантувати нашій аудиторії, що провалів такого масштабу більше ніколи не буде», – сказав він.

Директор BBC зі стратегій і цифрових технологій Джеймс Парнелл (James Purnell) вибачився перед користувачами та пообіцяв у майбутньому не робити таких експериментів, а більше покладатися на вже створену технологічну базу.

«Але ж це виключний випадок, а не правило», – зазначив Парнелл, нагадуючи про такий успішний проект як BBC iPlayer.

Джерело: BBC

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
AFP
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду