У столиці Бангладеш встановили «Годинник смерті курців»

00:00,
16 Січня 2013
373

У столиці Бангладеш встановили «Годинник смерті курців»

00:00,
16 Січня 2013
373
У столиці Бангладеш встановили «Годинник смерті курців»
В режимі реального часу він веде підрахунок людей, які померли через хвороби, спричинені курінням.

Годинник встановили поряд зі жвавою автострадою неподалік резиденції прем'єр-міністра Шейх Хасина і будівлі Парламенту. Він стоятиме там до 27 січня – дня початку нової сесії парламенту, під час якої депутати мають розглянути закон щодо обмеження сигарет та підвищення податків на тютюнові вироби. У такий спосіб антитютюнові організації хочуть привернути увагу політиків до проблеми куріння і заручитися підтримкою громадськості.

Також годинник доступний онлайн. Відлік смертей ведеться з 27 серпня, дня, коли Кабінет міністрів схвалив проект змін до чинного антитютюнового законодавства. Так активісти намагалися показати, що поки проект був підвішеним у повітрі, у країні від куріння загинуло понад 20 тис. людей. Тож кожен день бездіяльності приноситиме нові жертви. 

«Годинник смерті курців», Бангладеш, фото - blouinnews.com

Бангладеш посідає одне з перших місць у світі за кількістю споживання тютюнових виробів. За даними організації Tobacco Free Kids 45% місцевих чоловіків і 1,5% відсотків жінок є активними курцями. Щодня від хвороб, пов’язаних з курінням, гине 156 осіб, щороку – близько 57 тис.

Нагадаємо, що подібний годинник вже протягом 25 років стоїть на бульварі Санта-Моніка у Лос-Анджелесі. Щороку опівночі 31 грудня його обнулюють і підрахунок смертей починається спочатку.

Джерело: ReutersProgga.org

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
svit24.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду