Громадськість Індонезії вимагає заборонити рекламу сигарет у ЗМІ

00:00,
17 Червня 2013
430

Громадськість Індонезії вимагає заборонити рекламу сигарет у ЗМІ

00:00,
17 Червня 2013
430
Громадськість Індонезії вимагає заборонити рекламу сигарет у ЗМІ
За перші кілька днів кампанії відповідну петицію підписало понад 5,6 тис. людей.

На платформі для створення онлайн-петицій Change.org створено відкритий лист до Міністерства інформації та зв’язку. У ньому громадські активісти вимагають заборонити рекламу сигарет у ЗМІ, в інтернеті та на зовнішніх носіях, а також спонсорство масових заходів тютюновими компаніями і всі форми просування сигарет.

«Нині існує лиш кілька обмежень: не можна рекламувати сигарети на радіо і телебаченні до 21.30 і після 5.00., а також показувати сигаретні пачки і логотипи. Проте, ці обмеження вже довели свою неефективність. І вони лиш сприяють тому, аби реклама ставала більш вигадливою і креативною», – йдеться у петиції.

У ній наголошується, що найбільш легко піддаються впливу реклами підлітки і діти, тож заборона реклами сигарет насамперед покликана захистити їх.

Також наводяться дані Національної комісії у справах дітей університету Мухаммаді (Muhammadiyah University) відповідно до яких 31,5% підлітків починають курити у віці до 15 років, а 1,9% – у 4 роки. За даними ВООЗ, три з чотирьох індонезійських дітей періодично бачать рекламу сигарет. При цьому, у 46,3% підлітків вона викликає довіру, а 29% підлітків-курців зізналися, що вперше спробували сигарети саме завдяки рекламі.

В Індонезії курить 74 млн. осіб – 67% чоловіків і 4,2% жінок. Поширеність куріння серед підлітків є однією з найвищих у світі – курцями є 20% дітей у віці 13-15 років (41% хлопчиків і 3,5% дівчаток).

Джерело: thejakartaglobe.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
thejakartaglobe.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду