Історія антитютюнової реклами Росії

00:00,
4 Березня 2013
2063

Історія антитютюнової реклами Росії

00:00,
4 Березня 2013
2063
Історія антитютюнової реклами Росії
Видання Sostav.ru підготувало огляд найбільш яскравих рекламних кампанії проти куріння, які запускали в Росії протягом останніх 20 років.

Першою антитютюновою, і взагалі першою соціальною рекламою в незалежній Росії, став ролик агентства Premier SV під назвою «Попільничка», створений ще 1993 року. Ще через два роки ця ж компанія випустила другу антитютюнову рекламу – «Дискотека».

Потім протягом більш ніж десятиліття був період затишшя і антитютюновим проектам особливої уваги не приділяли. А 2010 року стартувала кампанія проти куріння «Все равно?!», яка стала однією з найбільш впізнаваних і скандальних в Росії. В її рамках було розміщено серію біл-бордів, один з яких (з малюком, об якого гасять сигарету) московська влада навіть заборонила «за провокативність».

Серію позитивних антитютюнових роликів підготував проект «Здоровая Россия» 2009, 2010 і 2011 року. Спочатку вони запустили рекламу, герої якої співали частушки про те, як їм добре без сигарет. Потім ролики, що показували, як гарно люди почуваються після того, як кинули курити.  А до наступної своєї кампанії організація залучила відомих росіян.

Хітом останніх років стали гумористичні ролики «Курильщики, вам капець!», що подавалися під виглядом реклами приладів МК-360 та згодом його вдосконаленої версії МК-360-F, за допомогою яких некурці могли помститися курцям. Як саме – дивіться на відео.

А найбільш шизофренічною, за словами журналістів Sostav.ru, стала рекламна кампанія, замовлена Міністерством охорони здоров’я Росії. До дня відмови від куріння, 16 листопада, на вулицях Москви з’явилися переодягнений в іграшкового коня чоловік, який чіплявся до перехожих і силою забирав у них сигарети. Назвало міністерство коня – Долбак, бо він мав "вдовбити" людям, що курити - шкідливо. 

Джерело: Sostav.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ebay.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду