Відомі українські лікарі знялися в антитютюновій рекламі

00:00,
10 Грудня 2012
375

Відомі українські лікарі знялися в антитютюновій рекламі

00:00,
10 Грудня 2012
375
Відомі українські лікарі знялися в антитютюновій рекламі
У Києві тривають зйомки двох антитютюнових рекламних роликів, головними героями яких виступають відомі українські лікарі. Відзняти їх планують до кінця року, а вже у січні почнуть пропонувати для розміщення телеканалам.

«Досвід подібної співпраці з телеканалами у нас вже є – 2009-го вдалося домовитися з двадцятьма регіональними каналами про показ рекламного ролика «Кидай курити вже сьогодні». Тоді ж нас підтримав Перший національний. Сподіваємося, що цього разу з ними теж вдасться домовитися. Хотілося б, щоб нас підтримали і комерційні канали, але пробитися туди з соціальною рекламою надзвичайно складно», – розповіла Ганна Гопко, координатор Коаліції громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну».

В рекламі знялися Юрій Фещенко, головний пульмонолог і фтизіатр МОЗ України, та професор-нейрохірург і колишній міністр охорони здоров’я  Микола Поліщук.

«Ми хотіли зняти українські версії антитютюнових рекламних роликів, які вже спрацювали в інших країнах. Зупинилися на успішній російській кампанії Бросай курить!”, яка у дуже простій, зрозумілій і переконливій формі пояснює наслідки куріння».

За сюжетом одного з російських роликів цієї кампанії, лікар-кардіолог робить операцію курцю, виходить з операційної і каже: «Кожний день протягом сорока років я спостерігаю за тим, що куріння робить з вами. Куріння викликає інфаркти та інсульти. Не кажіть, що ви цього не бачили. Кидайте курити. Зараз».

За задумом, українські рекламні ролики мають бути максимально наближеними до російських оригіналів. Зйомки першого проходили під час операції - перували курця, хворобу якого спричинило куріння. В цьому та інших роликах будуть показані справжні людські органи, вражені раковими або іншими захворюваннями, які викликало куріння.    

Медіафільтр побував на зйомках одного з роликів і невдовзі викладе відеорепортаж звідти. 

Фото - з особистого архіву Ганни Гопко

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www.chinahexie.org.cn
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду