В Австралії відзняли п’ять антитютюнових роликів для аборигенів

00:00,
19 Березня 2013
528

В Австралії відзняли п’ять антитютюнових роликів для аборигенів

00:00,
19 Березня 2013
528
В Австралії відзняли п’ять антитютюнових роликів для аборигенів
Їх авторами і головними героями стали жителі містечка Бесвік, які є нащадками корінного населення Австралії.

Кожен рекламний ролик показує місцевий колорит, соціальні і культурні особливості життя аборигенських спільнот. Це є фоном, який частково пояснює, чому куріння серед місцевого населення є настільки поширеним і які наслідки це має.

Самі ж ролики є тематичними. Так, в одному з них вагітній жінці пояснюють, чому куріння шкодить її майбутній дитині.

В іншому – акцентують увагу на тому, скільки продуктів або інших корисних речей для родини можна придбати, якщо відмовитися від сигарет. За сюжетом, батько з дітьми приходить до магазину і купує жувальний тютюн – це все, на що у нього вистачає грошей. Потім показують інший варіант розвитку подій – на ці ж кошти чоловік бере в магазині купу овочів і фруктів, чим страшенно радує родину. Слоган реклами: «Подумай про свою родину».

Третє відео пояснює, що не треба лишати сигарети у доступних для дітей місцях і курити в їхній присутності. Це може подати їм поганий приклад або й спокусити спробувати сигарети, вкравши пачку у батьків.

Наступний ролик називається «Не програй своє життя». В ньому показано, як молодь грає в карти на сигарети. І в такий спосіб «програє» своє здоров’я.

Створити рекламні ролики допомогла громадська організація Djilpin Arts Aboriginal Corporation, метою діяльності якої є збереження і популяризація культури корінного населення Австралії.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
djilpinarts.org.au
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду