У США відзняли антитютюновий ролик для геїв та лесбійок

00:00,
26 Квітня 2013
445

У США відзняли антитютюновий ролик для геїв та лесбійок

00:00,
26 Квітня 2013
445
У США відзняли антитютюновий ролик для геїв та лесбійок
Дослідження Легеневої асоціації Америки (American Lung Association) показує, що відсоток курців серед представників сексуальних меншин на 70% вищий порівняно з гететосексуалами.

А ризик стати курцем у представників ЛГБТ-спільноти в 2-2,5 рази більший, ніж у решти населення. Дослідники пов’язують це з підвищеним стресом, що виникає внаслідок соціального тиску на представників сексменшин, і агресивною маркетинговою політикою тютюнових компаній, орієнтованою саме на цю цільову групу.

За словами Білла Блатта (Bill Blatt), одного з авторів дослідження Легеневої асоціації, особливо вразливими є молоді люди, які лиш нещодавно усвідомили свою сексуальність і зіштовхнулися з упередженим чи ворожим до себе ставленням оточуючих. За допомогою сигарет вони намагаються зняти стрес, а тютюнові компанії підштовхують до цього – позиціонуючи сигарети, як засіб, який може в цьому допомогти.

Науковці також відзначають, що в медіа, орієнтованих на ЛГБТ-спільноту, значно частіше трапляється пряма або прихована реклама тютюнових виробів. А в барах і пабах для сексменшин випадки прямого просування сигарет зафіксовані частіше, ніж у звичайних закладах.

З огляду на це та інші подібні дослідження Центр з контролю і профілактики захворювань США (Center for Disease Control and Prevention, CDC) вирішив запустити спеціальну рекламну антитютюнову кампанію, орієнтовану саме на  ЛГБТ-спільноту.

Героєм першого ролика, відзнятого в рамках кампанії, стала 57-річна Еллі, яка називає себе «активним учасником ЛГБТ-спільноти». Вона розповідає, що сама не є курцем, але через те, що тривалий час працювала барменом у гей-барах, в яких постійно було накурено, заробила астму.

Рекламу буде показано на телебаченні, а її аудіоверсію транслюватимуть по радіо. Її було створено в рамках програми «Поради від колишніх курців», яка реалізовується у США протягом останніх кількох років.

Джерело: thechart.blogs.cnn.com, advocate.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
viewy.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду