МІП заявляє про відновлення мовлення «Українського радіо» на Донбасі, але бойовики продовжують глушити сигнал

МІП заявляє про відновлення мовлення «Українського радіо» на Донбасі, але бойовики продовжують глушити сигнал

12:52,
11 Січня 2016
2302

МІП заявляє про відновлення мовлення «Українського радіо» на Донбасі, але бойовики продовжують глушити сигнал

12:52,
11 Січня 2016
2302
МІП заявляє про відновлення мовлення «Українського радіо» на Донбасі, але бойовики продовжують глушити сигнал
МІП заявляє про відновлення мовлення «Українського радіо» на Донбасі, але бойовики продовжують глушити сигнал
Автори:
5 січня відновлено мовлення програм Першого каналу «Українського радіо» (УР-1) на хвилях 88, 7 МГц у Волновасі, на 89,9 МГц у Костянтинівці (обидва міста – Донецька область) та на 106,9 МГц у місті Широкому (Луганська область).

Про це повідомляє Міністерство інформаційної політики (МІП) України.

«Зазначені заходи дозволили забезпечити мовленням Українського радіо жителів Волноваського, Старобешівського, Костянтитівського, Красноармійського районів Донецької області, частково жителів Горлівки і Донецька, а також Станично-Луганського, Біловодського районів Луганської області та частково міста Луганська», - повідомляє відомство.

Мовлення відновлено на виконання рішення Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України, зазначає МІП.

Нагадаємо, перед Новим роком Концерн РРТ увів у дію передавач ТРК «Ірта» в Старобільську (Луганська область) та цифровий телевізійний передавач стандарту DVB-T у Волновасі, що транслює п’ять каналів, а 5 січня увів у дію три FM-передавачі «Українського радіо» в Донецькій та Луганській областях.  Три радіомовні передавачі потужністю 1 кВт повинні забезпечити мовлення «Українського радіо» в містах Волноваха (88,7 МГЦ) і Костянтинівка (89,9 МГц) Донецької області і селищі Широке (106,9 МГц) Луганської області.

Заступник міністра, голова Комісії при МІП Тетяна Попова зазначила: «Вжиті заходи забезпечили мешканців районів Донецької та Луганської областей якісним мовленням Українського радіо. МІП України спільно з Концерном РРТ, в рамках діяльності Комісії, продовжують розширювати географію покриття українських мовників на Сході України».

Водчас у коментарі ЛІГА.net виконавчий директор філії НТКУ «Луганська регіональна дирекція» Андрій Шаповалов зазначив, що станом на 11 січня «Українське радіо» мовить тільки від Широкого і до Макарового через те, що терористи постійно глушать сигнал українських радіостанцій. Цю ж інформацію ЛІГА.net підтвердили і місцеві жителі Станиці Луганської.

«Встановлення передавачів за наявності агресивної інформаційної політики бойовиків - не несе вирішення проблеми», - вважає Андрій Шаповалов.

За його словами, зараз на частоті 106,9 МГц бойовики постійно перебивають сигнал на лінії зіткнення, і там вже мовить радіо терористів «Родина».

Раніше повідомлялося, що в місті Щастя (Луганська область), підконтрольному України, також був заглушений радіосигнал на діапазоні 99,5. Сигнал перебивався російськими радіостанціями, наприклад, радіо «Маяк».

Нагадаємо, у грудні в ефірі міста Луганська, контрольованого терористами «ЛНР», мовлення сепаратистської радіостанції «Казачье радио» було переведене з частоти 101.1МГц на частоту 101.8МГц, на якій з дозволу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення транслювало свої програми «Громадське радіо». Таким чином луганчани не мають можливості слухати програми «Громадського».

Наприкінці грудня з тимчасово окупованого Луганська повідомили, що сепаратисти почали незаконну трансляцію свого радіо на частоті 107.9, через що у місті зникло єдине українське «Радіо 24».

Водночас Міністерство інформаційної політики України (МІП) заявило, що мовлення українського радіо буде невдовзі відновлено. Заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова підтвердила, що на частотах українського радіо сепарасти запустили свої радіостанції.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: nrcu.gov.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду