В МЗС України вважають, що російські ЗМІ стають спільниками терористів

В МЗС України вважають, що російські ЗМІ стають спільниками терористів

00:00,
30 Квітня 2014
1464

В МЗС України вважають, що російські ЗМІ стають спільниками терористів

00:00,
30 Квітня 2014
1464
В МЗС України вважають, що російські ЗМІ стають спільниками терористів
В МЗС України вважають, що російські ЗМІ стають спільниками терористів
В Україні занепокоєні стрімким погіршенням ситуації зі свободою слова та медіа у РФ. Про це заявив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс, повідомляє УНІАН.

За словами представника МЗС, усі авторитетні організації у сфері медіа згодні з тим, що Росія є «не вільною країною з точки зору свободи слова та ЗМІ». «В країні панує фактично тотальна цензура, а незалежні телеканали та видання можна перерахувати на пальцях однієї руки», - сказав Перебийніс.

Він зазначив, що сьогодні в Росії побудували «режим режим оруеллівського типу», в якому можна знати лише те, що говорить «великий брат». За словами чиновника, у РФ пропаганда, брехня та дезінформація нині виведені на рівнь державної політики, а до роботи пропагандистської машини залучені майже всі медіа.

Крім того, деякі ЗМІ беруть безпосередню участь у злочинних діях, а не лише дезінформують, зазначив Перебийніс. Він наголосив, що таким чином вони по суті стають спільниками терористів.

«Просто таки кричущим прикладом став так званий допит терористами співробітників українських спецслужб у Слов'янську, який інакше, ніж звірячими тортурами не можна назвати. Деякі російські телеканали і видання з особливим цинізмом, смакуючи, транслювали цей допит, мало не в прямому ефірі, чим викликали справедливе обурення як в Україні, так і у світі», - сказав чиновник і додав, що злочинні дії іноземних громадян, у тому числі журналістів, не залишаться без реакції.

Євген Перебийніс закликав російських журналістів згадати хоча б про елементарну порядність і поняття «людська гідність», «моральні принципи», якщо нинішня ситуація в Росії не дає їм змоги повною мірою дотримуватися загальновизнаних професійних стандартів та говорити правду.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Євген Перебийніс, mfa.gov.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду