Експерт закликала називати терористів на Сході України не "чеченцями", а "кадировцями"

00:00,
28 Травня 2014
1557

Експерт закликала називати терористів на Сході України не "чеченцями", а "кадировцями"

00:00,
28 Травня 2014
1557
Експерт закликала називати терористів на Сході України не "чеченцями", а "кадировцями"
Використанні слова «чеченці» до бойовиків, які воюють на території України, є образливим для всього народу. Про це в ефірі «Голосу Америки» заявила експертка з питань Чечні та Кавказу, журналістка Фатіма Тлісова.

Експертка зазначила, що  таких людей треба називати «кадировцями», а не «чеченцями». Особливо негативно про цю назву говорять чеченці, які проживають в діаспорі і можуть вільно висловлювати свою точку зору, пояснює журналістка.

«Для них це означає дискредитацію всього народу. Вони кажуть, що їх (бойовиків – MS) треба  означувати дуже чітко. Це кадировці», - пояснює Фатіма Тлісова.

За словами експертки, для чеченського народу це важливо, оскільки там кадировців бояться так само, як і в Україні.

«Кадировцями» себе називають наймані бойовики, прихильники Володимира Путіна і Рамзана Кадирова.

Рамзан Кадиров – президент Чечні, відомий своєю проросійською позицією та великою прихильністю до Володимира Путіна. В одному зі своїх інтерв’ю він заявив, що Україна, як і Грузія та Південна є «таємною недугою Росії», яку «потрібно ліквідувати».

В Україні останнім часом слово «чеченці» часто вживають, говорячи про терористів на сході України. Сьогодні в розмові з журналістами голова Державної прикордонної служби Микола Литвин розповів журналістам, що в нас також нерідко плутають чеченців та абхазців.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фатіма Тлісова, ukrainian.voanews.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду