LifeNews стверджує, що BBC та «Голос Америки» значаться у списку «заборонених ЗМІ» в Україні

LifeNews стверджує, що BBC та «Голос Америки» значаться у списку «заборонених ЗМІ» в Україні

14:00,
13 Липня 2015
3405

LifeNews стверджує, що BBC та «Голос Америки» значаться у списку «заборонених ЗМІ» в Україні

14:00,
13 Липня 2015
3405
LifeNews стверджує, що BBC та «Голос Америки» значаться у списку «заборонених ЗМІ» в Україні
LifeNews стверджує, що BBC та «Голос Америки» значаться у списку «заборонених ЗМІ» в Україні
Автори:
Російські ЗМІ, в тому числі телеканал LifeNews, повідомили з посиланням на портал «Кібер-Беркут», що Служба безпеки України начебто вимагає заборонити акредитацію 100 російських ЗМІ в Україні. У СБУ та Міністерстві інформаційної політики цю інформацію спростовують.

Про це пише Радіо Свобода.

«Інформаційна пропаганда в Україні виходить на новий рівень. З метою «захисту інформаційного простору» країни, СБУ готова заборонити акредитацію десяткам російських ЗМІ, щоб позбавити своїх громадян можливості навіть стикнутися з альтернативною точкою зору. Список телеканалів, радіостанцій і газет, які можуть позбутися законного права здійснювати професійну діяльність на території України, опублікований на сайті «Кібер-Беркута»», — наводить портал цитату з новини на сайті російського телеканалу LifeNews.

На сайті «Кібер-Беркут» були опубліковані скріншоти начебто складеного СБУ списку засобів масової інформації, кореспондентам яких заборонена акредитація в Україні.

Як доказ надавався «лист»першого заступника міністра інформаційної політики України Тетяни Попової, в якому йшлося про те, що «цей список не для преси і публікувати його не можна».

Відповідь на це Тетяна Попова опублікувала на своїй сторінці у Facebook: «Знову російські іпсошники веселять. Тепер нібито СБУ заборонило і ВВС, і Голос Америки, і РІА НОВОСТІ в одному списку».

Також вона відзначила, що кореспонденти, серед яких і BBC, брали участь у спільному проекті Міністерства оборони та Міністерства інформаційної політики України «Embedded Journalism» з прикріплення журналістів до військових підрозділів. Допуск для цього вони отримували в СБУ. 

Знову російські іпсошники веселять. Тепер нібито СБУ заборонило і ВВС, і Голос Америки, і РІА НОВОСТІ в одному списку.Д...

Posted by Татьяна Попова on 9 липня 2015 р.

Як повідомляє Радіо Свобода, інформацію про заборону «Новой газеты», «Комерсанта», «Голосу Америки» та інших ЗМІ спростувала прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська.

Також портал нагадує, що раніше Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заборонила ретрансляцію 15 російських каналів. Також, Верховна Рада України ухвалила законопроект, який передбачає тимчасове припинення акредитації російських ЗМІ в органах державної влади України.

MediaSapiens писав, що медіаграмотність сприятиме боротьбі з пропагандою. Щоби побороти російську пропаганду, яка впродовж останніх місяців тільки посилилася, слід не допускати цензури в ЗМІ і працювати над медіаграмотністю замість того, щоби займатися контрпропагандою. Аудиторія повинна мати навички критичної оцінки інформації і бути здатною відрізнити правду від цензурованого контенту.

Раніше повідомлялося, що у Литві можуть ввести додаткову плату за перегляд російських програм, а молдовський телеканал TV7 з 1 травня відмовився від мовлення інформаційних та аналітичних програм російського НТВ.

Також у травні індекс свободи преси Freedom of the Press опублікував звіт по Україні. В 2015 її статус змінився із «невільної» на «частково вільну» країну. У документі проаналізовано, яким чином події, що відбувалися з 1 січня по 31 грудня 2014 року, вплинули на стан свободи медіа. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду