У справі News of The World пред’явлено офіційні звинувачення

00:00,
25 Липня 2012
1620

У справі News of The World пред’явлено офіційні звинувачення

00:00,
25 Липня 2012
1620
У справі News of The World пред’явлено офіційні звинувачення
Звинувачення у справі телефонного прослуховування пред’явлено екс-головредам таблоїду News of The World Ребеці Брукс (Rebekah Brooks) та Енді Коулсону (Andy Coulson), журналістам видання та приватному детективу Глену Малкеру, до послуг якого вони зверталися, повідомляє Guardian.

Коулсону та Брукс було пред’явлено звинувачення у цілеспрямованій організації прослуховування більше 600 осіб – серед них, зокрема, лоди з оточення пари Джолі-Пітт, члени кабінету міністрів та зірки, а також 13-річна Міллі Даулер, викрадена британська дівчинка, яку потім знайшли мертвою.

Журналісти News of The World прослуховували телефон Даулер, через що повідомлення її голосової пошти, які дівчинці залишали батьки, позначалися як пролухані. Це заплутувало слідство і давало батькам оманливу надію, що дитина все ще жива.

Матеріал про те, що телефон Даулер був зламаний журналістами News of The World, Guardian опублікувала 5 липня минулого року, спровокувавши бурхливу суспільну дискусію, фіналом якої стало закриття таблоїду.

Звинувачення пред’явлено також приватному детективу Глену Малкеру (Glenn Mulcaire), колишньому головному редактору News of The World Стюарту Каттнеру (Stuart Kuttner), колишньому заступнику редактора Яну Едмондсону (Ian Edmondson), колишньому редактору новин Грегу Меск’ю (Greg Miskiw), колишньому головному репортеру Невіллу Терлбеку (Neville Thurlbeck) та колишньому помічнику редактора новин Джеймсу Вітерупу (James Weatherup).

Як писала раніше Guardian, кількість жертв News of The World досягала 800, а лише тільки у Глена Малкера було знайдено контакти 5800 осіб.

На переслідування редакцією таблоїду скаржився екс-міністр оборони Лайам Фокс, а також Пол Маккартні, актори Джуд Лоу, Х’ю Грант та Сієнна Міллер, письменниця Джоан Роулінг.

У справі про телефонне прослуховування комісії судді Левесона свідчили Тоні Блер і сам Руперт Мердок та його син Джеймс.

Самі ж британці активно іронізували над принципами роботи таблоїду: Мердоку присвячувалися карикатури та фотосесії нижньої білизни.

Журналіст Guardian Нік Девіс (Nick Davies) був визнаний британською The Foreign Press Association, FPA / Асоціація закордонної преси журналістом року за розслідування резонансного медіаетичного скандалу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
The Splodge
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду