Автор історії розслідування скандалу навколо News of the World став журналістом року

00:00,
24 Листопада 2011
1534

Автор історії розслідування скандалу навколо News of the World став журналістом року

00:00,
24 Листопада 2011
1534
Автор історії розслідування скандалу навколо News of the World став журналістом року
Британська The Foreign Press Association, FPA (Асоціація закордонної преси) відзначила цьогорічними нагородами Media Awards 2011 журналістів впливових видань, а «переможцем з переможців» визнала Ніка Девіса, автора Guardian, за матеріали про найрезонанснійший у сфері медіа етичний скандал року.

22 листопада у готелі Park Lane Hotel на Пікаділлі, Лондон, відбулася церемонія нагородження премією Media Awards 2011 від британської The Foreign Press Association, FPA (Асоціація закордонної преси).

Журналіст Guardian Нік Девіс (Nick Davies) був визнаний FPA журналістом року.

Девіс написав історію прослуховування телефонів редакцією британського таблоїду News of the World, скандал навколо якого розгорівся цього літа і призвів до закриття видання. Випадок прослуховування News of the World телефону 13-річної Міллі Даулер, згодом знайденої мертвою, в результаті чого були заплутані представники поліції, які слідкували за мобільним дівчинки, та її рідні, «був всьго лише одним з епізодів, якій мав місце, коли головним редактором була Ребека Брукс», повідомив Нік Девіс в інтерв’ю BBC.

FPA також відзначила авторів Guardian у інших номінаціях. У категорії Print and Web News («Друковані та онлайн новини») нагороджено Ніка Девіса і Амелію Хілл (Amelia Hill) за матеріал, присвячений зламу News of the World телефону Міллі Даулер.

Журналіст видання The Observer, яке входить у  групу Guardian, Тім Адамс (Tim Adams) був відзначений за кращу статтю у номінації Arts and Culture («Арт і Культура») Life After Suicide («Життя після самогубства»).

У номінації Web Innovation («Веб-інновації») FPA присудило нагороду каналу Sky News за Sky News для iPad.

Журналісти Sky News Алекс Кроуфорд (Alex Crawford), Мартін Сміт (Martin Smith) та Тім Міллер (Tim Miller) отримали нагороду FPA за кращий репортаж.

Премією, з повним переліком результатів якої можна ознайомитися на офіційному сайті FPA, також було відзначено журналістів BBC Radio 4, видань Bloomberg, The Sunday Times, Conde Nast Traveler (US), GQ, каналу Al Jazeera English та інформагенції Reuters.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Нік Девіс (Nick Davies) / Guardian
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду