Акторський склад «Невинних мусульман» відхрещується від кінострічки

00:00,
13 Вересня 2012
1636

Акторський склад «Невинних мусульман» відхрещується від кінострічки

00:00,
13 Вересня 2012
1636
Акторський склад «Невинних мусульман» відхрещується від кінострічки
Актори бояться називати себе, розповідаючи про те, що сюжетні лінії та смислові акценти у кінцевому варіанті фільму було змінено.

80 акторів і членів знімальної групи, які брали участь у створенні фільму Innocence of Muslims / «Невинність мусульман», заявили, що їх «грубо ввели в оману», і висловили співчуття жертвам спровокованого фільмом насильства, повідомляє CNN.

«Весь акторський склад і знімальна група надзвичайно засмучені і відчувають, що продюсер їх використав», – стверджується у заяві, надісланій CNN особою, яка брала участь у створені стрічки, і з міркувань безпеки попросила не називати її імені та прізвища.

«Ми на 100% не маємо стосунку до цього фільму… Ми шоковані тим, що сценарій було кардинально переписано, а всім учасникам фільму брехали, – наголошується у заяві. – Ми глибоко засмучені трагедією, яка відбулася».

В оголошенні про кастинг, опублікованому у липні 2011 року в журналі Backstage та декількох інших виданнях, робоча назва фільму визначалася як Desert Warrior / «Воїн пустелі», а сама стрічка характеризувалася як «історичний фільм про пригоди в Аравійській пустелі», пояснює CNN.

Первісний сценарій не включав у себе пророка Мухаммеда як дійову особу, заявила акторка, яка знімалася у стрічці і також висловила прохання не називати її імені. Разом з іншими акторами вона скаржиться на те, що контекст сюжетних ліній фільму було змінено.

Продемонстрований в інтернеті фільм 52-річного американця Сема  Бесайла (Sam Bacile) Innocence of Muslims / «Невинність мусульман», у якому пророк Мухаммед постає в критичному ракурсі, спричинив хвилю насильства у Бенгазі та Каїрі.

Під час нападу на дипломатичні представництва США було вбито чотирьох працівників консульства, включно з послом США у Лівії Крістофером Стівенсом (Christopher Stevens).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Крістофер Стівенс (Christopher Stevens) / Yoopya
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду