Через продемонстрований в інтернеті американський фільм про пророка Мухаммеда вбито чотирьох диппредставників США

00:00,
12 Вересня 2012
1574

Через продемонстрований в інтернеті американський фільм про пророка Мухаммеда вбито чотирьох диппредставників США

00:00,
12 Вересня 2012
1574
Через продемонстрований в інтернеті американський фільм про пророка Мухаммеда вбито чотирьох диппредставників США
Фільм Innocence of Muslims/ «Невинність мусульман» спричинив хвилю насильства у Бенгазі та Каїрі, повідомляє CNN.

У лівійському Бенгазі під час атаки на консульство США, вчиненої минулої ночі бойовиками з гранатометами, загинув посол Крістофер Стівенс (Christopher Stevens).

CCN повідомляє цю новину з посиланням на підрядника з дипломатичної місії, який попросив із міркувань безпеки не називати його імені.

Були вбиті ще троє американських співробітників.

Дипломатичні представники стали жертвами протестів у зв’язку з показом в інтернеті  фільму американського виробництва про пророка Мухаммеда, сприйнятого мусульманами як образу ісламу, зауважує CNN.

Стрічку створив 52-річний мешканець Каліфорнії  Сем  Бесайл (Sam Bacile), повідомляє BBC. Викладений на YouTube трейлер фільму також викликав осуд мусульманської спільноти.

У Бенгазі, повідомляє СNN, нападники взяли штурмом будівлю американського консульства та згодом підпалили її. 

Тисячі протестувальників зібралися також біля будівлі посольства США в Каїрі, зауважує BBC. Вони засудили те, що вважають приниженням пророка ісламу, вчиненого під приводом свободи слова.

Натовп прорвався на територію посольства, зірвав та підпалив американський прапор, напівприспущений на щоглі на знак трауру у зв’язку з  вересневими терористичними актами. Після цього замість американсього прапору протестуючі вивісили ісламський стяг.

В обох випадках – у Бенгазі й Каїрі – сили  безпеки виявилися неспроможними протистояти нападникам.

Президент США Барак Обама рішуче засудив вбивство американського посла у Бенгазі, назвавши напад на консульство «обурливим». Він підтвердив, що загинуло четверо американців.

Держдепартамент назвав другого загиблого. Це – Шон Сміт (Sean Smith), співробітник інформаційної служби з 10-річним стажем, батько двох дітей. Імена двох інших не названі.

«США висловлюють жаль з приводу будь-яких навмисних зусиль очорнити релігійні переконання інших людей. Однак дозвольте мені чітко сказати: ніколи не існує жодних підстав для подібних насильницьких дій», – заявила державний секретар США Хілларі Клінтон.

Лівійський прем’єр-міністр Абдурахім ель-Кейб (Abdurrahim el-Keib) вибачився «перед американським народом і урядом, а також перед рештою світу» за «боягузливий кримінальний акт».

Востаннє американський посол гинув внаслідок насильницького акту у 1979 році: викраденого терористами Адолфа Дабса (Adolph Dubs) було вбито в Афганістані, під час операції з його врятування, нагадує з посиланням на Держдепартамент США CNN.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Консульство США у Бенгазі / The Sun
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду