Акторка з «Невинності мусульман» вимагає вилучити фільм з YouTube

00:00,
20 Вересня 2012
1399

Акторка з «Невинності мусульман» вимагає вилучити фільм з YouTube

00:00,
20 Вересня 2012
1399
Акторка з «Невинності мусульман» вимагає вилучити фільм з YouTube
Акторка Сінді Лі Гарсія (Cindy Lee Garcia), яка брала участь у зйомках скандального фільму, заявила, що не мала гадки, у чому знімається, і вимагає вилучити стрічку з YouTube, повідомляє The Hollywood Gossip.

Акторка подала 19 вересня до Лос-Анджелеського суду позов з вимогою примусити YouTube видалити фільм.

Гарсія звинувачує творця фільму Накулу Бесслі Накулу, він же Сем Бесайл, у провокаційній діяльності та псуванні її професійної репутації.

За словами акторки, вона не мала гадки про те, що у фільмі буде присутній провокаційний, сексуальний та антирелігійний контекст. У сценарії, з яким вона працювала, не було натяків на іронію над постаттю пророка Мухаммеда, заявила Сінді Лі Гарсія.

Адвокат акторки повідомив, що вона почала отримувати погрози. У позові також вказується, що відеохостиг YouTube відмовився видалити фільм на прохання акторки.

Продемонстрований в інтернеті фільм Innocence of Muslims («Невинність мусульман»), автором якого вказувався американець Сем  Бесайл (Sam Bacile), показував пророка Мухаммеда в критичному ракурсі, що спричинило хвилю насильства у Бенгазі та Каїрі. Журналісти Associated Press заявили, що Сем Бесайл – вимишлена особа, а режисером фільму насправді є мешканець штату Каліфорнія Накула Бесселі Накула (Nakoula Basseley Nakoula).

Під час нападу на дипломатичні представництва США було вбито чотирьох працівників консульства, включно з послом США у Лівії Крістофером Стівенсом (ChristopherStevens).

80 осіб, які брали участь у створенні фільму (актори і члени знімальної групи), відмежувалися від стрічки, заявивши, що у фінальній версії сюжетні лінії та смислові акценти було кардинально змінені.

Через фільм відеохостинг YouTube заблокували у Пакистані та Афганістані. Протестуючі в країнах із розвиненими мусульманськими общинами влаштовують акції перед американськими дипломатичними установами – мітинги протесту турбують владу Австралії, Бельгії, Франції, Великобританії, Пакистану, Афганістану Індонезії.

У неділю в демонстрації проти фільму взяли участь близько 1,5 тис. студентів Кабульського державного університету, більше 70 осіб постраждали під час акції протесту під стінами посольства США у Каїрі. Фільм засудив президент Індонезії Сусіло Бамбанг Юдхойоно (Susilo Bambang Yudhoyono).

У вівторок з’явилася інформація щодо можливого блокування YouTube у Росії – про це розповів голова російського Мінкомзв’язку Микола Нікіфоров. Повністю заблокувати увесь YouTube на території Росії, за словами Нікіфорова, можуть вже 3–5 жовтня.

У середу відеохостинг YouTube був заблокований у Судані.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Alt Film Guide.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду