Релігійні активісти судитимуться з Артемієм Лебедєвим через його пост у ЖЖ

00:00,
27 Вересня 2012
1346

Релігійні активісти судитимуться з Артемієм Лебедєвим через його пост у ЖЖ

00:00,
27 Вересня 2012
1346
Релігійні активісти судитимуться з Артемієм Лебедєвим через його пост у ЖЖ
Православні активісти ображені атеїстичними поглядами Лебедєва і його банером «На**й бога». 

Православні активісти та Асоціація православних експертів готують позов проти дизайнера та блогера Артемія Лебедєва. Про це повідомляє «Русская служба новостей» з посиланням на активіста Дмитра Ентео та голову асоціації Кирила Фролова.

Артемій Лебедєв розмістив у своєму ЖЖ пост, в якому прокоментував внесений 26 вересня на розгляд російської Держдуми законопроект про посилення покарання за образу почуттів віруючих та паплюження релігійних святинь.

Максимальне покарання за образу почуттів віруючих, зігдно із законопроектом, складатиме три роки позбавлення волі. Також можливий штраф до 300 тис. рублів або обов’язкові роботи до 200 годин. Паплюження релігійних святинь та руйнування релегійних об’єктів передбачає більш жорстке покарання – штраф до 500 тис. рублів або позбавлення волі терміном до п’яти років.

Свій пост Лебедєв назвав «Чувства верующих», і написав наступне:

«Дума тут, вроде, собирается принять закон об оскорблении чувств верующих. Как известно, чувства верующих я на х*ю вертел, меня еще в школе так научили. Интересно, почему нет в планах закона, который бы запрещал оскорбление чувств неверующих? И вообще, вы библию-то хоть раз в руках держали? Там такая густая чушь написана про сына плотника, который решил, что он царь иудейский. При чем тут мы в XXI веке, а? Какое нам дело до ближневосточного фольклора двухтысячелетней давности?»

Пост дизайнер проілюстрував банером «На**й бога» власного виробництва.

«Нам вже повідомили про цю витівку Артемія Лебедєва. Він написав слово «Бог» з маленької літери. Можливо, він зневажав свого власного ментального ідола. Якщо закон набуде чинності і щось подібне повториться, то важливо, щоб людина завжди несла відповідальність за те, що вона говорить. Ми вже готуємо заяву, щоб його притягнути до кримінальної відповідальності. Його читає багато людей і нехай він відповідає за свої слова», – заявив Дмитро Ентео.

Кирило Фролов зауважив, що «знахабнілі» атеїсти «порушують світський характер держави, нав’язуючи войовничий атеїзм як ідеологію та квазірелігію».

«Чергова витівка Артемія Лебедєва – черговий аргумент за прийняття закону про посилення покарання за образу почуттів віруючих. Після прийняття закону наша православна і правозахисна політична діяльність, в тому числі, в області позовів, буде посилена», – додав Кирило Фролов.

Поки закон про покарання за образу почуттів віруючих не ухвалено, притягнути Артемія Лебедєва до відповідальності за пост у ЖЖ можна лише після того, як хтось подасть проти нього судовий позов, розповів «Русской службе новостей» заступник голови комітету Держдуми у справах громадських об’єднань і релігійних організацій Сергій Попов.

Сам Артемій Лебедєв заявив: «Це дуже чудова новина, але я не можу прокоментувати її, оскільки нікому не даю жодних коментарів». 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото з персонального сайту Артемія Лебедєва
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду