LifeNews можуть виключити з кремлівського пулу через «неетичний» сюжет з Путіним

00:00,
17 Квітня 2013
1159

LifeNews можуть виключити з кремлівського пулу через «неетичний» сюжет з Путіним

00:00,
17 Квітня 2013
1159
LifeNews можуть виключити з кремлівського пулу через «неетичний» сюжет з Путіним
Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав неетичною публікацію відео із закритої частини наради президента у Калмикії.

LifeNews опублікував відео з наради у Калмикії, де обговорювались проблеми аварійного житла. На нараді, як стверджувало видання, Володимр Путін заявив, що може розпустити уряд. Після того, як президент попросив вимкнути камери, він гостро розкритикував міністрів та місцеву владу.

«Було прохання президента вимкнути камери. І неетично публікувати виступ із закритої частини наради», - сказав прес-секретар Пєсков «Інтерфаксу». Він додав, що обставини появи публікації будуть з’ясовані, але  він не виключає, що відносини з LifeNews будуть припинені.

«Адже робота у кремлівському пулі передбачає і певний рівень довіри», - додав пан Пєсков.

У відео Путін, зокрема, говорить: «Як ми працюємо? Якість роботи - нікчемна. Все поверхнево робимо». Він додає - якщо влада не зможе виконати травневі укази (де закріплені його передвиборні обіцянки), то «треба буде визнати, що або я працюю неефективно, або ви всі погано працюєте і вам потрібно піти. Звертаю вашу увагу на те, що на сьогодні я схиляюся до другого варіанту».

У своєму Твіттері головний редактор LifeNews Ашот Габрєлянов написав:   «Мені абсолютно зрозуміла стурбована реакція адміністрації президента. Але це наша робота - показувати правду. Нехай навіть і такими жертвами». Також він повідомив, що журналістів порталу виганяють з президентського пулу після публікації.

У коментарі для «РИА Новости» Габрєлянов зауважив: «Я розумію, що, скажімо так, ми деякі правила порушили, але ми стояли перед вибором: коли відео у редакції побачили, то стали перед вибором, ставити його чи ні, тому ще є правила гри, коли тебе пуcкають у пул. Тобі кажуть, що можна і чого не можна ставити. Нарада була закрита і ми тихцем  зняли, камеру не стали вимикати і вирішили поставити».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Tengrinews.kz
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду