Пакистанський міністр попередила Google про можливе блокування

00:00,
11 Червня 2013
1240

Пакистанський міністр попередила Google про можливе блокування

00:00,
11 Червня 2013
1240
Пакистанський міністр попередила Google про можливе блокування
Міністр зв’язку країни Ануша Рахман Хан заявила, що Пакистан заблокує пошуковик Google, якщо компанія не видалить зі свого відеохостингу YouTube уривки фільму Innocence of Muslims («Невинність мусульман»). Про це 10 червня повідомляє газета The Times of India.

Ануша Рахман Хан (Anusha Rahman Khan) підкреслила, що пошуковик Google буде заблокований, якщо компанія-власник не виконає озвучених вимог. «Все залежить від переговорів. Якщо вони будуть наполягати на своєму, ми остаточно заблокуємо сервіси Google у Пакистані, оскільки в інтернеті є чимало альтернативних пошукових систем», – заявила міністр.

Сам відеохостинг YouTube в Пакистані заблокували у вересні 2012 року через відмову видалити «антиісламський» фільм. Тоді відповідний наказ віддав прем’єр-міністр країни Раджа Первез Ашраф (Raja Pervez Ashraf). Крім цього, Міністерство інформації країни випустило директиву стосовно блокування серії інших сайтів із порнографічними і «богохульними» матеріалами.

Малобюджетний фільм «Невинність мусульман», автором якого вказувався американець Сем  Бесайл (Sam Bacile), демонстрував критичний погляд на фігуру пророка Мухаммеда. Поява стрічки в інтернеті спричинила хвилю насильства у Бенгазі та Каїрі – під час нападу на дипломатичні представництва США було вбито чотирьох працівників консульства, включно з послом США у Лівії Крістофером Стівенсом (Christopher Stevens).

Журналісти Associated Press з’ясували, що Сем Бесайл – вимишлена особа, а режисером фільму насправді є мешканець штату Каліфорнія Накула Бесселі Накула (Nakoula Basseley Nakoula). 80 осіб, які брали участь у створенні фільму, відмежувалися від стрічки, заявивши, що у фінальній версії сюжетні лінії та смислові акценти було кардинально змінено.

Задіяна у фільмі акторка Сінді Лі Гарсія (Cindy Lee Garcia) у судовому позові звинувачувала режисера стрічки і компанію Google як власника YouTube у псуванні своєї професійної репутації. Однак судові інстанції США вилучати скандальний фільм з відеохостингу відмовлялися. При цьому через «Невинність мусульман» відеохостинг YouTube блокувався у Чечні, Судані, Афганістані.

Наприкінці вересня міністр залізничного транспорту Пакистану Гулам Ахмад Білур (Ghulam Ahmad Bilour) оголосив, що пропонує винагороду у $100 тис. «тим, хто вб’є творців антиісламського відео». Однак представник прем’єр-міністра країни Шафкат Джаліль (Shafqat Jalil) заявив ВВС, що уряд  засуджує заяву Білура і «абсолютно відокремлює себе» від цих слів. У листопаді 2012 року Єгипетський кримінальний суд оголосив своє рішення про страту семи осіб, які звинувачуються у виробництві фільму.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Facebook/anusharahmankhan.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду