На ВВС знали про скарги на сексуальні домагання колишнього ведучого Джиммі Севіла

На ВВС знали про скарги на сексуальні домагання колишнього ведучого Джиммі Севіла

17:20,
25 Лютого 2016
2208

На ВВС знали про скарги на сексуальні домагання колишнього ведучого Джиммі Севіла

17:20,
25 Лютого 2016
2208
На ВВС знали про скарги на сексуальні домагання колишнього ведучого Джиммі Севіла
На ВВС знали про скарги на сексуальні домагання колишнього ведучого Джиммі Севіла
Автори:
Співробітники ВВС знали про скарги на колишнього ведучого корпорації Джиммі Севіла, але керівництво не було поставлене до відома через атмосферу страху, яка існує й понині, йдеться в офіційному звіті щодо справи про домагання.

Про це пише BBC

Розслідування випадків сексуальних домагань зі сторони Джиммі Севіла, що проводилося групою Джанет Сміт, встановило, що загалом було подано вісім неофіційних скарг.

Основні висновки:

  • Севіл під час роботи на BBC зґвалтував вісім людей. Один раз відбулася спроба зґвалтування. Також мали місце численні випадки сексуальних домагань з його боку. 
  • Більшість випадків стосуються періоду 1970-х років. 
  • Більшість випадків відбулися у період його роботи в програмі Top of the Pops.
  • Наймолодшій жертві Севіла було 8 років.
  • Випадки сексуального насилля відбувалися у період з 1959 по 2006 рік.
  • За цей час було подано вісім неофіційних скарг. 

Раніше в рамках розслідування справи пана Севіла критики зазнала корпоративна культура ВВС.

Відповідно до матеріалів спеціальної доповіді, частина з яких з'явилася у відкритому доступі, ВВС звинувачують в існуванні «недоторканних зірок і керівників».

Колишній ведучий ВВС Джиммі Севіл помер у 84 років у жовтні 2011 року, за рік до появи передачі ITV, у якій йшлося про темну сторону його життя, зокрема про сексуальні домагання.

Нагадуємо, що Метт ЛеБлан, відомий виконанням ролі Джої Тріббіані у серіалі «Друзі», стане новим співведучим телешоу BBC Top Gear. Актор приєднається до Кріса Еванса, який став ведучим шоу після звільнення Джеремі Кларксона. Раніше ЛеБлан з'являвся в шоу в якості гостя. 

Джеремі Кларксона спочатку відсторонили від роботи, а потім звільнили за наслідками службового розслідування після сутички ведучого з продюсером у готелі. 

4 березня Кларксон ударив продюсера Ойсина Тимона і розбив йому губу, внаслідок чого той звернувся по допомогу в лікарню. 25 березня ВВС оголосила результат внутрішнього розслідування інциденту, який полягав у тому, що контракт Кларксона як ведучого програми Top Gear не буде поновлено.

Понад мільйон шанувальників ведучого підписали петицію до ВВС з вимогою відновити його на посаді, але генеральний директор Тоні Голл сказав, що Кларксон перебрав міру і не можна робити винятків із правил ні для кого, хоч би який зірковий статус вони мали.

Наприкінці травня Джеремі Кларксон узяв участь у ранковій авторській програмі Кріса Еванса на BBC, під час якої зізнався, що звільнення з програми ВВС Top Gear «було моєю власною дурістю».

18 червня Кріс Еванс, новий ведучий Top Gear, розповів, що екс-команда шоу схвально відгукнулася про його нове призначення на BBC. Раніше він заперечував, що його кандидатура фігурувала серед імовірних, і казав, що не погодиться на посаду ведучого. Він пояснив, що казав так, бо не хотів «бути пішаком у шаховій грі за участю трьох моїх друзів». Але ситуація змінилася, коли Річард Хаммонд та Джеймс Мей повідомили, що не продовжуватимуть працювати над програмою без Джеремі Кларксона. Відтак Еванс підписав з корпорацією трирічний контракт і став новим ведучим Top Gear.

У липні 2015 року Джеремі Кларксон, Річард Хаммонд та Джеймс Мей підписали контракт з Amazon зі створення нового автомобільного шоу, яке повинно скласти конкуренцію шоу Top Gear. Нове шоу поки що не отримало назви, оскільки бренд Top Gear належить ВВС. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Джиммі Севіл, BBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду