Журналісти телеканалу «Россия 1» заступилися за свого колегу Дмитра Кисельова

Журналісти телеканалу «Россия 1» заступилися за свого колегу Дмитра Кисельова

00:00,
27 Березня 2014
1135

Журналісти телеканалу «Россия 1» заступилися за свого колегу Дмитра Кисельова

00:00,
27 Березня 2014
1135
Журналісти телеканалу «Россия 1» заступилися за свого колегу Дмитра Кисельова
Журналісти телеканалу «Россия 1» заступилися за свого колегу Дмитра Кисельова
Група журналістів телеканалу «Россия 1» оприлюднила відкритого листа до журналістської спільноти, в якому просить підтримати їхнього колегу, телеведучого Дмитра Кисельова. Раніше щодо нього ЄС запровадив санкції у зв’язку із анексією Криму. Повний текст звернення опублікований на сайті vesti.ru.

Дванадцять працівників державного російського телеканалу вважають, що «Євросоюз увів на своїй території заборону на професію для одного із найвідоміших журналістів Росії. Вони нагадують, що Дмитро Кисельов є ведучим головної аналітичної програми їхнього телеканалу «Вести недели», яку дивляться десятки мільйонів телеглядачів.

На думку підписантів, у рішенні про санкції проти російського журналіста немає «ні логіки, ні змісту». Зазначивши, що їхньому колезі ніхто не повідомив про мотиви введення обмежень, журналісти ставлять запитання (очевидно Європейському Союзу), «на які хотілося б отримати відповідь кожному журналісту». Вони цікавляться, чи з’явилися у Європі заборонені теми, чи карається у журналістиці особиста позиція, чи потрібна експертиза і суд для оцінки діяльності журналіста, чи має право ЄС карати будь-якого журналіста за його професійну діяльність і чи можуть журналісти Євросоюзу тепер очікувати санкцій за свої погляди.

«Без професійної солідарності журналістів Росії та Європи ми навряд чи отримаємо відповіді на ці запитання. А отримати їх дуже важливо для всієї журналістської спільноти, оскільки сьогодні під загрозою опинилися основи нашої професійної діяльності – незалежність суджень та свобода слова»,—  йдеться у відкритому листі.

Минулого тижня Європейський Союз включив Дмитра Кисельова до розширеного списку громадян Росії та України, щодо яких застосують санкції у зв’язку з анексією Криму.

До цього в Росії із критикою діяльності Дмитра Кисельова виступила ініціативна група із 26 російських вчених. Вони звернулися до керівництва Мінзвязку РФ, Роскомнагляду та ВДТРК з проханням перевірити усі програми Дмитра Кисельова за останні три місяці на «наявність ознак екстремізму та розпалювання міжнаціональної ворожнечі».

Нагадаємо, що Громадська колегія зі скарг на пресу Росії також визнала наявність грубих порушень журналістської етики в сюжеті «Украинское вече», який вийшов у програмі «Вести недели» Дмитра Кисельова на каналі «Россия-1» 8 грудня 2013 року. Зі скаргою на програму «Вести недели» та її ведучого Дмитра Кисельова звернулася українська Комісії з журналістської етики.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
lenta.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду