Громадське телебачення Іспанії припиняє транслювати кориду

00:00,
8 Січня 2011
1108

Громадське телебачення Іспанії припиняє транслювати кориду

00:00,
8 Січня 2011
1108
Громадське телебачення Іспанії припиняє транслювати кориду
Щоб захистити неповнолітніх від сцен насильства над тваринами.

Найбільший телеканал Іспанії RTVE (Corporación de Radio y Televisión Española) відмовився від трансляцій кориди, повідомляє Lenta.ru з посиланням на Associated Press.

 

Керівництво каналу, який є громадським мовником, включило кориду до переліку видовищ, що потрапляють до категорії «насильство над тваринами». Трансляція подібних програм заборонена RTVE в рамках політики захисту дітей від сцен насильства. В офіційній заяві керівництва каналу йдеться про те, що корида зазвичай відбувається у час, коли неповнолітні перебувають біля телевізорів.

 

Останнім часом традиційний для Іспанії бій биків викликає дедалі більше дискусій, зокрема й на державному рівні. У липні 2010 року корида була офіційно заборонена в Каталонії. Це спричинило критику консерваторів, які побоюються, що заборона може поширитись і на інші області країни. Заборону кориди трактують як перемогу каталонських націоналістів, які прагнуть показати свою незалежність від загально іспанських традицій.

 

«Медіаграмотність» за матеріалами Lenta.ru


 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду