ms.detector.media
Юлія Поліковська
10.05.2023 17:15
В Австрії запровадять заборону використовувати TikTok на урядових телефонах
В Австрії запровадять заборону використовувати TikTok на урядових телефонах
Крок пояснюють потребою захистити державну інформацію, яка може зберігатися на службових телефонах.

Австрія приєднається до переліку країн, де заборонили використовувати китайський застосунок для обміну відео TikTok на робочих телефонах державних службовців. Про це в середу, 10 травня, заявив міністр внутрішніх справ Герхард Карнер, повідомив Reuters.

Різні західні країни, включаючи Велику Британію, Сполучені Штати та кілька інших країн-членів Європейського Союзу, вже заблокували TikTok з міркувань безпеки. Дві найбільші політичні установи ЄС: Європейська Рада та Європарламент, — також заборонили застосунок у березні.

«Його буде заборонено на робочих телефонах. На приватних телефонах, звичайно, можна буде використовувати додаток», — сказав Карнер журналістам перед щотижневим засіданням уряду.

TikTok, який належить китайській фірмі ByteDance, перебуває під пильною увагою урядів і регуляторів через побоювання, що уряд Китаю може використовувати застосунок для збору даних користувачів або просування своїх інтересів, зазначило агентство.

Нагадаємо, наприкінці квітня в уряді Ірландії співробітникам департаментів і державних установ рекомендували не використовувати китайський додаток TikTok на офіційних пристроях.

До слова, за даними CNN, НАТО заборонило своїм співробітникам користуватись соцмережею TikTok на робочих пристроях 31 березня.

Фото: Unsplash

ms.detector.media