ms.detector.media
Юлія Поліковська
10.03.2023 18:40
У Бельгії держслужбовцям заборонили користуватися TikTok на робочих телефонах
У Бельгії держслужбовцям заборонили користуватися TikTok на робочих телефонах
Наразі заборона введена на шість місяців.

Рада національної безпеки Бельгії у п'ятницю прийняла рішення про заборону використання китайського застосунку TikTok на робочих телефонах державних службовців, повідомило Politico.

«Ми не можемо бути наївними: TikTok - це китайська компанія, яка нині зобов'язана співпрацювати з китайськими спецслужбами», — заявив прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо.

Ця заборона, заснована на аналізі ризиків, проведеному спецслужбами країни, і рекомендаціях національного центру кібербезпеки, введена на шість місяців. Далі влада Бельгії здійснить повторну оцінку своїх рекомендацій.

Рада національної безпеки також закликала регіональні та місцеві органи влади ввести аналогічні заборони, а бельгійський орган із захисту даних попросила вивчити політику конфіденційності TikTok.

Нагадаємо, 28 лютого Європарламент через безпекові ризики заборонив співробітникам використовувати застосунок TikTok на своїх пристроях і рекомендував євродепутатам видалити його зі своїх телефонів.

Крім того, заборонили своїм співробітникам користуватися китайською соціальною мережею TikTok з міркувань безпеки й Європейська комісія та Рада ЄС.

Услід за цим на брифінгу 8 березня компанія ByteDance, яка володіє TikTok, заявила, що цього року запровадить новий режим безпеки даних у Європі: почне зберігати дані європейських користувачів локально, для цього відкриє центри обробки даних в Ірландії та Норвегії.

Як відомо, Білий дім дав американським держустановам місяць на видалення застосунку з робочих пристроїв. Крім того, Канада заборонила використовувати китайський додаток TikTok на всіх державних пристроях, оскільки методи збору даних компанії створюють вразливість для кібератак.

Фото: pixabay.com

ms.detector.media