ms.detector.media
Роман Мельник
07.03.2023 11:42
Міністерство оборони Данії заборонило співробітникам користуватися TikTok
Міністерство оборони Данії заборонило співробітникам користуватися TikTok
Центр кібербезпеки Данії оцінив можливі ризики шпигунства і виявив, що TikTok запитує певні права та доступ до пристрою.

Міністерство оборони Данії заборонило своїм співробітникам використовувати китайський відеозастосунок TikTok через безпекові ризики. Про це пише Associated Press.

Центр кібербезпеки Данії оцінив можливі ризики шпигунства і виявив, що TikTok «запитує певні права та доступ до пристрою». Виходячи з цього, міністерство оборони заявило, що заборонить використання застосунку в офіційних підрозділах.

Там заявили, що «існують вагомі міркування щодо безпеки в Міністерстві оборони у поєднанні з дуже обмеженою потребою у використанні програми під час роботи». Тепер співробітники повинні якнайшвидше видалити TikTok зі службових телефонів та інших пристроїв, які використовують на роботі.

Наразі точно невідомо, скільком працівникам Міністерства оборони Данії доведеться це зробити і чи поширюється ця заборона на збройні сили.

У лютому парламент Данії закликав законодавців не використовувати TikTok на робочих телефонах через ризик шпигунства.

28 лютого Європейський парламент заборонив співробітникам використовувати застосунок TikTok на своїх пристроях і рекомендував євродепутатам видалити його зі своїх телефонів.

Крім того, заборонили своїм співробітникам користуватися китайською соціальною мережею TikTok з міркувань безпеки й Європейська комісія та Рада ЄС. 

Раніше також Сенат та Палата представників США офіційно заборонили використовувати застосунок TikTok на всіх робочих телефонах держслужбовців та інших офіційних пристроях. 

У конгресі вважають, що TikTok має «низку проблем з безпекою», а уряд Китаю може використовувати застосунок для стеження та цензури. Зокрема у рішенні йдеться, що платформа TikTok і його материнська компанія ByteDance можуть ділитися інформацією про користувачів зі США з китайською владою.

Крім того, Канада заборонила використовувати китайський додаток TikTok на всіх державних пристроях, оскільки методи збору даних компанії створюють вразливість для кібератак. Раніше Канада ініціювала розслідування щодо TikTok — у країні занепокоєні через збір та використання платформою персональних даних користувачів. 

Також Politico повідомляло, що державним службовцям у Нідерландах радять не користуватися китайським застосунком TikТok, поки компанія не внесе зміни у свою політику щодо захисту даних.

Фото: unsplash

ms.detector.media