ms.detector.media
18.11.2022 15:25
В Україні запустили безплатний відеокурс «Медіаграмотність: як не піддаватися маніпуляціям?»
В Україні запустили безплатний відеокурс «Медіаграмотність: як не піддаватися маніпуляціям?»
Учасники курсу покращать свої навички критичного мислення, навчаться перевіряти достовірність отриманої з медіа інформації та розпізнавати пропаганду і маніпуляції.

Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» разом із платформою онлайн-освіти Prometheus підготували безплатний відеокурс «Медіаграмотність: як не піддаватися маніпуляціям?».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики в телеграмі.

Зокрема, на курсі учасники:

Крім того, можна буде:

Зареєструватися можна за посиланням.

Курс розробив Національний проєкт з медіаграмотності "Фільтр" Міністерства культури та інформаційної політики. Курс проводиться за підтримки посольства США в Україні. Погляди авторів курсу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Нагадаємо, що 27 жовтня відбувся перший Національний тест з медіаграмотності, під час якого протягом 30 хвилин всі охочі мали змогу перевірити свій рівень в обраному часовому слоті. 

Було заплановано три слоти, але через великий попит організатори відкрили додаткову сесію

Як повідомляв «MediaSapiens», в тесті взяли участь 32 586 людей, але лише 17 555 українців пройшли тест від початку до кінця. Серед фіналістів 5% мають найнижчий рівень «Новачок», 44% — рівень «Початківець», 42% — «Майже гуру» і 9% — найвищий рівень «Гуру медіаграмотності». 

8 листопада стало відомо, що Національний тест з медіаграмотності можна буде пройти ще раз. Платформу відкрили для всіх, хто не встиг або не зміг відповісти на питання тесту під час акції.

Тест буде відкритий до 18 листопада за посиланням. Він містить кілька блоків: базове розуміння медіаграмотності, орієнтування у світі соцмереж, здатність оцінити достовірність та вплив новини, навички фактчекінгу, здатність убезпечити особисті дані. Максимальна кількість балів — 34.

Фото: Фільтр. Національний проєкт з медіаграмотності

 

ms.detector.media