ms.detector.media
05.10.2022 09:13
Маск знов купує Twitter. За ту ж ціну
Маск знов купує Twitter. За ту ж ціну
Експерти вважають, що бізнесмен відмовився від спроб вийти з угоди, щоб уникнути ймовірного програшу в суді.

Ілон Маск відновив пропозицію про купівлю Twitter за початковою ціною 54,20 долара за акцію. Про це повідомляє Bloomberg. Компанія підтвердила, що отримала відповідний лист від бізнесмена і має намір закрити угоду за погодженою ціною.

Маск протягом кількох місяців намагався розірвати контракт про придбання Twitter, підписаний у квітні. Спроби скасувати домовленості мільярдер почав робити незабаром після оголошення угоди, стверджуючи, що Twitter ввів його в оману щодо розміру своєї бази користувачів і поширеності автоматизованих облікових записів.

Офіційно Маск вийшов з угоди в липні, після чого Twitter подав на нього до суду, щоб змусити продовжити покупку. Компанія стверджувала, що Маск використав проблему з ботами як привід для відмови від угоди, яку він більше не вважав економічно обґрунтованою.

Розгляд справи по суті мав розпочатися 17 жовтня. Попередні слухання продемонстрували, що бізнесмен немає достатньо аргументів, щоб переконати суд в тому, що Twitter порушив умови угоди.

Суддя в Делавері Кетлін Сент-Джей МакКормік, яка розглядає справу, вже звернулася до сторін з проханням надати їй пропозиції щодо подальшого ведення процесу. За даними Bloomberg, найімовірніше, Twitter звернеться до суду, щоб закрити справу, або зараз, або після завершення угоди.

Після появи повідомлень про відновлення угоди акції Twitter піднялися на 22% до 52 доларів на момент закриття торгів у Нью-Йорку.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він — найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

Голова ради директорів Twitter Брет Тейлор повідомив, що рада директорів компанії припинить роботу після закриття угоди з Ілоном Маском. Генеральний директор Twitter Параг Агравал лишається на посаді до закриття угодиЗасновник Twitter Джек Дорсі підтримав продаж компанії Маску. Він вважає, що Twitter не повинен мати конкретного власника або керівника, соцмережа має бути «суспільним благом», а не компанією в класичному розумінні. За його словами, те, що Маск купив Twitter, — це єдине рішення, якому він довіряє.  

Маск повідомляв, що планує зробити Twitter «політично нейтральним». Цю заяву він зробив на тлі масового видалення користувачів із соцмережі. Також він планував зробити Twitter більш схожим на TikTok і WeChat, з більшою кількістю зацікавлених користувачів.

Фото:  Рexels

ms.detector.media