ms.detector.media
MediaSapiens
19.05.2022 17:00
Федоров повідомив, що обговорив з Meta відкриття офісу в Україні та модерацію контенту про війну
Федоров повідомив, що обговорив з Meta відкриття офісу в Україні та модерацію контенту про війну

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 19 квітня повідомив, що обговорив із президентом з глобальних питань Meta Ніком Клеггом відкриття офісу компанії в Україні та модерацію контенту про війну.

«Основною темою зустрічі стало питання зміни підходу Meta до модерації контенту у воєнний час. Сьогоднішня працює не на користь українських користувачів та медіа: ми публікуємо правду про війну на платформах Meta — нас блокують через порушення політики платформи, охоплення значно падають, також трапляється багато випадків блокування правдивого контенту», — розповіли в Мінцифри.

У відомстві нагадали, що Meta внесла до списку заборонених організацій полк «Азов». «Але він не має нічого спільного з неонацизмом. Це сталося через дії російської пропаганди. Тому ми хочемо спільно з Mеtа розв'язати це питання і сприяти свободі слова та достовірному висвітленню подій в Україні», — додали в Міністерстві.

Раніше Міністерство цифрової трансформації попросило компанію Meta знизити вимоги до контенту для користувачів, які поширюють інформацію про війну Росії проти України. У компанії запросили «зелений коридор», щоб процес розблокування облікових записів за порушення політики конфіденційності в соцмережах відбувався швидше.

Як писав MediaSapiens, 16 лютого 2022 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству цифрової трансформації України, міністру культури та інформаційної політики України та голові Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації опрацювати питання щодо відкриття офісів Google та Meta в Україні

Нагадаємо, у жовтні 2021 року компанія Facebook внесла щонайменше 986 груп до списку заборонених «мілітаризованих громадських рухів». Внутрішні документи Facebook опублікував The Intercept. У переліку «небезпечних людей та організацій» Facebook щонайменше 15 організацій, пов’язаних з Україною, та троє людей. Всього в списку більше 4000 тисяч прізвищ та назв. Серед організацій категорії «ненависть» є «батальйон Азов», а також ті організації, деякі члени яких були добровольцями «Азова» на початку війни: «Патріоти України» та «Соціал-національна асамблея». До всіх трьох організацій мав стосунок колишній народний депутат України Андрій Білецький, також включений в список небезпечних людей і організацій соцмережі. Разом із ним до списку внесений Ігор Михайленко, колишній боєць «Азова», пізніше — один із засновників «Національного корпусу». Сама організація також включена у список Facebook.

Фото: Міністерство цифрової трансформації

ms.detector.media