ms.detector.media
MediaSapiens
25.04.2022 12:46
Мінцифри: ІТ-армія за тиждень атакувала понад 125 російських ресурсів
Мінцифри: ІТ-армія за тиждень атакувала понад 125 російських ресурсів

Міністерство цифрової трансформації 25 квітня повідомило, що за тиждень, з 18 до 24 квітня, українська ІТ-армія атакувала 125 російських онлайн-ресурсів, серед яких: сервіси купівлі авіаквитків, сервіси 1С та оператори фіскальних даних.

У відомстві розповіли, що кіберармія атакувала операторів фіскальних даних — це посередники між онлайн-касами та податковою службою. У Мінцифри розповіли, що в операторів «виникли затримки у видачі чеків та розсинхронізація кількості проданих товарів».

У Міністерстві сказали, що, окрім цього, кібератак зазнали:

Українська IT-армія за минулий тиждень, 11-17 квітня, атакувала 135 російських онлайн-ресурсів, серед яких — платформи онлайн-телебачення.

Нагадаємо, 4 квітня Служба безпеки України повідомила, що спецслужби Росії планували знищити весь кіберзахист України: у ніч на 24 лютого зафіксована найбільша кількість хакерських атак на українські системи. З початку повномасштабної війни Росії проти України, кажуть у СБУ, виявили та нейтралізували понад 120 потужних кібератак. Тоді ж урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA повідомила, що за перший місяць повномасштабної війни Росії проти України зафіксувала 198 кібератак з боку російських та білоруських хакерів на державний сектор України. Натомість, за словами Міністерства цифрової трансформації, від початку повномасштабної війни Росії проти України українська ІТ-армія атакувала 660 російських ресурсів. Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, повідомила, що за півтора місяця від початку повномасштабної війни, 24 лютого, Україна зазнала 362 кібератак. Це втричі більше, ніж за аналогічний період минулого року — тоді було зафіксовано 122 кібератаки.

Фото: Міністерство цифрової трансформації

ms.detector.media