ms.detector.media
MediaSapiens
15.03.2022 11:36
Українська кіберармія нараховує 400 тисяч активістів — Держспецзв’язку
Українська кіберармія нараховує 400 тисяч активістів — Держспецзв’язку
За словами заступника голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Віктора Жори, український бізнес і державні структури є стійкими до кіберагресії з боку Росії.

Заступник голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Віктор Жора повідомив, що українська кіберармія вже нараховує 400 тисяч активістів.

«Україна почала формування власної кіберармії, однак не встигла завершити цей процес. На допомогу державі прийшли наші кіберфахівці, які є найкращими у світі. Українська кіберармія — це самоорганізований волонтерський рух, який зараз ми оцінюємо в 400 тисяч активістів», — розповів він.

За його словами, український бізнес і державні структури є стійкими до кіберагресії з боку Росії.

«Те, що Україна забезпечує працездатність своєї інформаційної інфраструктури — як державної, так і приватної, — свідчить про те, що кіберфахівці працюють ефективно. Нині непереливки всім ворожим структурам, які безпосередньо відповідальні за здійснення агресії проти України. І це так само заслуга нашого кіберопору. Росіяни вважають, що атаки на їхню інформаційну інфраструктуру такого масштабу могла організувати тільки супердержава. Мабуть, тому, що вони не знали про існування нашого супернароду», — сказав Жора.

Нагадаємо, 14 травня 2021 року РНБО ухвалила стратегію кіберзахисту України на наступні п'ять років. Того ж дня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів, що в Україні створять кібервійська. 26 серпня 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про оновлену стратегію кібербезпеки України та затвердив створення кібервійськ у структурі Міністерства оборони. 14 вересня 2021 року РНБО розпочала підготовку до створення кібервійськ України. 1 лютого 2022 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про план реалізації Стратегії кібербезпеки. 17 березня заступник секретаря Ради національної безпеки Сергій Демедюк запросив українців вступати в кібервійська. 4 березня Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації повідомила, що Україна стане учасником-контрибутором Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО.

Фото: Raytheon Intelligence & Space

ms.detector.media