ms.detector.media
MediaSapiens
03.02.2022 14:29
Уперше за 18 років. Facebook зафіксував скорочення кількості користувачів
Уперше за 18 років. Facebook зафіксував скорочення кількості користувачів
Акції Meta впали приблизно на 20%, а вартість компанії зменшилася на $200 мільярдів.

Соціальна мережа Facebook вперше за 18 років — з моменту заснування — зафіксувала скорочення кількості щоденних користувачів. Про це повідомляє The Verge з посиланням на квартальний звіт компанії Meta.

«Падіння до 1,929 млрд щоденних користувачів з 1,93 млрд у попередньому кварталі, ймовірно, є відображенням зниження актуальності Facebook для молоді. Meta не розкриває кількість користувачів Instagram, але щоденна кількість користувачів у всіх його додатках ледве збільшилася до 2,82, додавши лише 10 мільйонів користувачів з третього кварталу», — йдеться в повідомленні.

Згідно зі звітом, приріст кількості користувачів Facebook, Instagram і WhatsApp практично не змінився, а мобільний додаток Facebook втратив мільйон щоденних користувачів у Північній Америці, де компанія заробляє найбільше грошей на рекламі.

Окрім цього, компанія повідомила, що прибутки від реклами також зростають гірше, ніж очікувалося. Після цього звіту акції Meta впали приблизно на 20%, а вартість компанії зменшилася на $200 мільярдів. Попри це, Meta лише минулого року отримала майже 40 мільярдів доларів прибутку, здебільшого від реклами. Водночас найбільш збитковим є підрозділ Reality Labs, який відповідає за розробку гарнітури Quest VR, програмне забезпечення віртуальної та доповненої реальності тощо. Цей підрозділ втратив $10,2 мільярда.

Нагадаємо, 25 жовтня 2021 року 17 американських ЗМІ одночасно опублікували внутрішні розслідування Facebook про негативний вплив соцмережі – Facebook Papers. У центрі публікацій – внутрішні розслідування Facebook про шкідливий вплив алгоритмів соцмереж на ментальний стан користувачів. Засновник та генеральний директор Facebook Марк Цукерберг назвав ці публікації скоординованим наклепом та спробою «подати спотворену картину».

27 жовтня  прессекретарка Білого дому Джен Псакі заявила, що в адміністрації президента США Джо Байдена не здивовані повідомленнями про те, що Facebook «намагається залишити дезінформацію про коронавірус і вакцини на своїй платформі».

28 жовтня 2021 року компанія Facebook змінила назву на Meta. У вересні Facebook виділив 50 мільйонів доларів на створення онлайн-світу. Також компанія розпочала тестування нового додатку віртуальної реальності для віддаленої роботи, який дозволяє користувачам проводити зустрічі у вигляді своїх аватарів. 

17 жовтня Facebook оголосив, що планує протягом п'яти років найняти на роботу 10 тисяч фахівців з Європейського Союзу для створення віртуального світу — метавсесвіту (metaverse). За даними ЗМІ, Facebook шукатиме фахівців у Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Польщі, Нідерландах та Ірландії. У Facebook стверджують, що жодна компанія не буде володіти та керувати метавсесвітом, а його ключовою особливістю буде відкритість і взаємодія. 9 грудня Meta повідомила, що відкрила доступ до своєї віртуальної платформи Horizon Worlds. Розширений запуск Horizon Worlds є важливим кроком для Facebook, це «крок до створення метавсесвіту».

Фото: Roman Martyniuk / Unsplash

ms.detector.media