Журнал Time назвав «Людину року»

Журнал Time назвав «Людину року»

16:23,
6 Грудня 2017
2513

Журнал Time назвав «Людину року»

16:23,
6 Грудня 2017
2513
Журнал Time назвав «Людину року»
Журнал Time назвав «Людину року»
Автори:
Журнал Time вибрав персоною року «порушників мовчання».

Американський журнал таким чином вирішив відзначити людей, які наважилися відкрито говорити про сексуальні домагання, в тому числі й в Голлівуді. На обкладинці журналу вийшло фото з акторкою Ешлі Джадд (Ashley Judd), співачкою Тейлор Свіфт, колишнім інженером Uber Сьюзен Фоулер (Susan Fowler), активісткою Адамою Іву (Adama Iwu) і збиральницею ягід Ізабель Паскуаль (Izabel Pascual).

В повний список «порушників мовчання» також увійшли акорка Аліса Мілано (Alyssa Milano), активістка Тарана Бурке (Tarana Burke), режисер Блейз Кодбе Лібман (Blaise Godbe Lipman), актор Террі Крюз (Terry Crews), актриса Роуз МакГоуен.

 

В ньому також є кілька анонімних учасниць, які вирішили не розкривати свою особистість. Так журнал показав і збірний образ жертв, які з тих чи інших причин не можуть говорити про насильство відкрито. Дві анонімні героїні Time розповіли, що живуть в маленьких спільнотах, де усі знають одне одного й бояться, як їх відверті заяви можуть вплинути на життя їх сімей.

 

«Це стало хештегом, рухом, розплатою. Але це почалося, як і практично усі інші великі соціальні зміни, з окремого акту мужності», - пояснює свій вибір редакція Time.

Нагадаємо, The New York Times та The New Yorker опублікували викривальні статті про голівудського продюсера Гарві Вайнштейна. Журналістам вдалося знайти жінок, які вирішили розповісти про сексуальні домагання з боку Вайнштейна. 

Пілся того, як правда стала відомою, Вайнштейна звільнили з The Weinstein Company, а його дружина Джорджина Чапман подала на розлучення.  Також числені жертви продюсера почали відкрито заявляти про його неприпустиму поведінку, серед них - відомі акторки Анджеліна Джолі та Гвінет Пелтроу.

За підрахунками The Guardian, список усіх жінок, які заявили про переслідування з боку Вайнштейна, збільшився до понад 50 осіб.

Минулого року журнал Time обрав «Людиною року» Дональда Трампа. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду