Заборону реклами сигарет у російській пресі пропонують відкласти до 1 вересня

00:00,
21 Червня 2013
499

Заборону реклами сигарет у російській пресі пропонують відкласти до 1 вересня

00:00,
21 Червня 2013
499
Заборону реклами сигарет у російській пресі пропонують відкласти до 1 вересня
Окрім сигарет і аксесуарів для куріння, хочуть також заборонити рекламу товарів, що імітують  тютюнові вироби.

Планувалося, що реклама сигарет зникне зі сторінок друкованих видань з 1 червня 2013 року. Проте, депутати не встигли внести відповідні правки до закону «Про рекламу». Передбачалося, що це зроблять до 1 липня і оновлений закон відразу набуде чинності. Однак наразі зареєстровано пропозицію, в якій фігурує нова дата – 1 вересня 2013 року.  

Серед інших пропозицій – заборона реклами товарів, що імітують тютюнові вироби.

Нагадаємо що у лютому 2013 року  Держдума ухвалила антитютюновий закон, більшість положень якого набули чинності у червні. Зокрема, в Росії вже введено заборону куріння у всіх громадських місцях, а на пачках сигарет почали розміщувати страхітливі картинки з зображенням наслідків куріння.

Поки за порушення закону не штрафують, оскільки депутати не визначилися з сумами стягнень. Планується, що фізичних осіб за куріння у громадських місцях будуть штрафувати на 3 тис. рублів, а власників закладів харчування або нічних клубів на 20-80 тис. рублів.

Штрафи чекають також на телеканали і кіновиробників, які у створених з 1 червня 2014 року стрічках або телепрограмах будуть демонструвати сцени куріння. Новий закон це повністю забороняє. Єдиний виняток – якщо подібна сцена показує негативні наслідки куріння. Порушників штрафуватимуть на 20-30 тис. рублів для приватних підприємців, і 100-500 тис. рублів для юридичних осіб.

Джерело: izvestia.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
firtka.if.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду