Чи настав «новий час»? iPad-газета The Daily не приносить Руперту Мердоку прибутків

00:00,
30 Вересня 2011
1361

Чи настав «новий час»? iPad-газета The Daily не приносить Руперту Мердоку прибутків

00:00,
30 Вересня 2011
1361
Чи настав «новий час»? iPad-газета The Daily не приносить Руперту Мердоку прибутків
Ідея Руперта Мердока створити видання, що існуватиме лише у iPad-версії, спочатку здавалася доволі привабливою. Однак, нажаль, The Daily поки що не може похвалитися фінансовими успіхами.

The Daily стала першою газетою, розробленою лише для iPad –  з приводу чого Мердок отримав немало вдячностей особисто від Стіва Джобса. Однак поки що амбітні плани двох людей, котрі вплинули на світ сучасних медіа найкардинальнішим чином, здається, не знаходять відгуку серед широкої аудиторії.

Для запуску The Daily Мердок зібрав найкращих журналістів своєї News Corporation. Видання адаптоване для iOS 4.3 і вище та виходить щоденно. На App Store можна придбати The Daily за $0.99 на тиждень або $39.99 – річна передплата.

Газета набирає лише 120 тис. читачів за тиждень. «Це менше чверті тієї кількості, яка, за словами Мердока, потрібна, щоб видання приносило прибуток», – відзначає Guardian.

Мердок особисто контролював запуск The Daily у лютому, заявивши, що iPad-газета – це концепт журналістики нового часу. Однак чи то новий час ще не настав, чи Мердок не прорахував чогось у власному бізнес-плані, факт залишається фактом – видання прибутку не приносить.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Промо-сайт The Daily
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду